På legimus.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer om kakor
Jag Accepterar
 1. Använda Legimus
 2. Appen Legimus
 3. Läsa
 4. Våra medier
 5. Vanliga frågor
 6. Lästips
  1. Demokratin 100 år
  2. Garanterat bra böcker
  3. Nya böcker
  4. Böcker från olika decennier
  5. Blandade tipslistor
  6. Bokklubbar
  7. Böcker med betyg
  8. Inlästa boktips
  9. Nya böcker på olika språk
  10. Biografier
  11. Norska långserier
  12. Deckare
  13. Faktaböcker
  14. Klassiker
  15. Leva med läsnedsättning
  16. Noveller
  17. Poesi
  18. Romaner
  19. SF och Fantasy
  20. Skräck
  21. Unga vuxna
 7. För bibliotek
 8. Student
 9. Barn och unga
 10. Lättläst
 11. Andra språk
 12. Om webbplatsen
 13. Mina sidor
Sökfilter
Start för innehåll

Norska långserier

Tycker du om att läsa långa serier? Här tipsar vi om populära långserier fyllda med kärlek och dramatik! Denna genre är av en eller annan anledning särskilt populär bland norska författare - därför är nästan alla böcker i listan översatta från norska. Klicka på seriens namn för att låna eller ladda ner.

Tre systrar, av Bente Pedersen

En historia om starka kvinnogestalter. Storbonddottern Ingrid, tjänsteflickan Stina och samiska Aile upplever en dramatisk händelse i barndomen som sätter djupa spår. Flickorna knyter oskiljaktiga vänskapsband och blir systrar av hjärtat.

Första delen i serien Tre systrar : Första dansen

Huset Arent, av Bente Pedersen

Detta är först och främst historien om Vanda – den vackra, starka och självständiga kaptensdottern från Arkhangelsk – och om äktenskapet som för henne till Norge och handelsstaden Tromsö i mitten av 1800-talet. Detta är också en historia om kärleken, livet, havet och andra mysterier. Serien består av 21 delar.

Första delen i serien Huset Arent: Vinterhjärta

Raija, av Bente Pedersen

Serien utspelar sig på 1700-talet och handlar om Raija - en främmande, exotisk fågel i sitt nya hemland på nordkalotten. Nöden i det krigshärjade Finland tvingade hennes föräldrar att sälja henne till en norsk familj. Här möts hon av en värld full av mystik och övertro.

Första delen i serien Raija: Främmande fågel

Fjällrosor, av Laila Brenden

De föräldralösa systrarna Anna och Rise har vuxit upp i fjällvärlden och är övertygande om att de kan klara allt - så länge de har varandra...

Första delen i serien Fjällrosor: Systrar för livetSerien Hannah boken Valet

Hannah, av Laila Brenden

”Hannah” är en berättelse om en stolt kvinna och hennes kamp för att finna lyckan. En färgsprakande släktsaga som är fylld av spänning, kärlek och passion. Serien består av 40 delar.

Första delen i serien Hannah: Valet

Sagan om Isfolket, av Margit Sandemo

Serien börjar år 1581, då pesten härjar i Norden. Silje är bara sjutton år, men alla hennes släktingar är döda. Utsvulten och frusen möter hon den mystiske Tengel av Isfolkets ätt, mannen som har sålt sin själ till den onde, och han hjälper henne i nödens stund. Första boken i serien gavs ut 1982 och serien har blivit en stor succé med många läsare. Serien består av 47 delar.

Första delen i serien Sagan om Isfolket: Trollbunden

Livets döttrar, av May Grethe Lerum

”Livets Döttrar” är berättelsen om starka, modiga kvinnor och deras kamp för ett friare liv. Du får följa en släkt under 1600-talet och framåt som upplever en dramatisk tid, fylld av kärlek, smärta och hopp. Serien består av 26 delar.

Första delen i serien: Bödelns kvinna

Blodsbröder, av Saga Borg

Det här är en romanserie fylld av historia och folktro, kärlek och spänning. Serien utspelar sig på svenska landsbygden fram mot 1500-talet. Agnes blir utsatt för en förbannelse av en tiggare efter ett kyrkobesök, och tiggarens hatfyllda ord kommer att förfölja henne. Serien består av 8 delar.

Första delen i serien Blodsbröder: Tiggarens förbannelse

Familjearvet, av Torill Thorup

En historisk romanserie fylld av dramatik, kärlek och intriger. Ylva är nitton år då hon måste ta över familjegården Brandsäther. Hon får god hjälp av tjänstefolket, men mäktiga fiender döljer sig i skuggorna. Serien består av 11 delar.

Första delen i serien Familjearvet: Odalsdottern

Malin på Granlunda, av Anne-Lise Boge

Norsk romanserie om Malin som för att rädda sin fattiga familj gifter sig med en rik storbonde. Serien består av 26 delar.

Första delen i serien Malin på Granlunda: Brudköpet

Krönikan om Ylva Alm

Ylva Alm har levt ett skyddat liv på gården Bjergvin, men när hon möter den hemlighetsfulle Aksel Tveter känner hon sig genast dragen till honom. Det hon inte vet är att händelser i det förflutna binder dem samman.

Första delen i serien Krönikan om Ylva Alm: Amuletten

Lotsbarnen, av Dorthe Erichsen

Historisk romanserie om de två barnen Jon och Julie som bägge växer upp faderlösa under första delen av 1900-talet. Hotell Havblikk blir den fasta punkten i deras tillvaro. Serien består av 20 delar.

Första delen i Lotsbarnen: Jon och Julie

 
Kategorier: Kärlek, Genrer

Telefontider idag

Svarstjänsten

StängtTel 040-653 27 10E-post: info@mtm.se

Punktskrifts- och prenumerationsservice

Stängt040-653 27 20E-post: punktskrift@mtm.se
Senast ändrad: 2017-04-24 | Legimus