På legimus.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer om kakor
Jag Accepterar
 1. Använda Legimus
 2. Appen Legimus
 3. Läsa
 4. Våra medier
 5. Vanliga frågor
 6. Lästips
  1. Demokratin 100 år
  2. Garanterat bra böcker
  3. Nya böcker
  4. Böcker från olika decennier
  5. Blandade tipslistor
  6. Bokklubbar
  7. Böcker med betyg
  8. Inlästa boktips
  9. Nya böcker på olika språk
  10. Biografier
  11. Norska långserier
  12. Deckare
  13. Faktaböcker
  14. Klassiker
  15. Leva med läsnedsättning
  16. Noveller
  17. Poesi
  18. Romaner
  19. SF och Fantasy
  20. Skräck
  21. Unga vuxna
 7. För bibliotek
 8. Student
 9. Barn och unga
 10. Lättläst
 11. Andra språk
 12. Om webbplatsen
 13. Mina sidor
Sökfilter
Start för innehåll

SF och Fantasy

Allt från episk fantasy till dystopier, ta del av våra tips här!

CS Library-RSS

Science Fiction

 1. Världsdanaren (2023)

  Omslagsbild för Världsdanaren

  Av: Källner, Oskar

  Världsdanaren Punktskriftsbok Punktskriftsbok

  Del 6 i serien Imperiets arvingar som börjar med Bortförda. Alice och Elias har precis överlevt ett livsfarligt hyperrymdshopp. Men rymdskeppet Stillheten är skadat och även Alice är illa tilltygad. Det finns någon annan inuti hennes kropp, någon som kan ta över när som helst. Chelie fruktar det värsta och gör sig redo att döda sin syster. Samtidigt samlas mörka krafter för att förslava Chelies folk och Stillheten hamnar åter i stridens centrum.

  Lägg till i:
 2. Sockerhuset (2023)

  Omslagsbild för Sockerhuset

  Av: Egan, Jennifer

  Sockerhuset Punktskriftsbok Punktskriftsbok

  Året är 2010 och techikonen Bix Bouton letar desperat efter en ny idé. Svaret finner han i en ny teknologi som tillåter människor att ladda ner sina minnen, att externalisera och äga dem, så att de alltid finns tillgängliga. Under det kommande decenniet tar hans innovation världen med storm. Men alla är inte lika övertygade, och en motrörelse föds. Kan minnena verkligen ägas, utan att man samtidigt förlorar något av sin mänsklighet?

  Lägg till i:
 3. Den siste vite mannen (2023)

  Omslagsbild för Den siste vite mannen

  Av: Hamid, Mohsin

  Den siste vite mannen Talbok med text Talbok med text
  Lägg till i:
 4. Cytonic (2022)

  Omslagsbild för Cytonic

  Av: Sanderson, Brandon

  Cytonic Talbok med text Talbok med text

  Del 3 i serien som börjar med Skyward. Rymdpiloten Spensa och hennes kamp mot intergalaktiska fiender fortsätter. Nu har kampen förflyttats till det märkliga Nowhere, en plats i en annan dimension, där tiden fungerar annorlunda och där fragment av olika planeter flyter omkring likt öar. På en dinosaurie kommer den mystiske piloten Chet ridande och hjälper Spensa loss från ett gäng pirater. Inläst på engelska.

  Lägg till i:
 5. The Calculating Stars (2019)

  Omslagsbild för The Calculating Stars

  Av: Kowal, Mary Robinette

  The Calculating Stars Talbok med text Talbok med text

  En kall vårnatt 1952 föll en meteorit till jorden och utplånade där större delen av USA:s östkust, inklusive Washington D.C. Liksom ett stort meteoritfall tidigare hade orsakat dinosaurernas utplåning kommer denna att ha samma effekt på mänskligheten. Nu återstår endast att kolonisera rymden. Den duktiga rymdpiloten och matematikern Elma är anställd för att räkna ut hur människor ska kunna ge sig ut i rymden men hon får aldrig själv chansen att göra det. Inläsning på engelska.

  Lägg till i:
 6. All systems red (2017)

  Omslagsbild för All systems red
  the Murderbot diaries

  Av: Wells, Martha

  All systems red Talbok med text Talbok med text

  Första delen i The Murderbot Diaries. På en avlägsen planet arbetar en grupp vetenskapsmän övervakade av sin utsedda säkerhetsdroid. Den självmedvetna droiden har hackat sitt eget program och kallar sig Murderbot. 1. Den föraktar människor och vill helst vara i fred för att undvika instinkten att döda dem. När en expedition på en angränsande planet försvinner måste gruppen tillsammans med sin droid finna sanningen. Sciencefictionäventyr.

  Lägg till i:
 7. Scythe (2018)

  Omslagsbild för Scythe
  Arc of a Scythe 1

  Av: Shusterman, Neal

  Scythe Talbok med text Talbok med text

  Vad finns att frukta i en värld där sjukdom, krig och brottslighet är utrotade? Det enda sättet att dö är bli dödad av professionella så kallade scythes. Tonåringarna Citra och Rowan har blivit utvalda att bli scythelärlingar och måste mot sin vilja lära sig konsten att döda och att förstå varför. Endast en av dem kommer att bli utvald och när de ställs inför Scythedom visar det sig att den första uppgiften för vinnaren blir att döda förloraren.

  Lägg till i:
 8. Binti (2020)

  Omslagsbild för Binti
  the complete trilogy

  Av: Okorafor, Nnedi

  Binti Talbok med text Talbok med text

  Volymen innehåller alla böcker i Binti-trilogin som består av Ensam (Binti), Hemkomsten (Home) och Nattens magiska mask (The night masquerade). I första delen lämnar Binti sin säkra plats som harmoniseringsmästare bland himbafolket på jorden för att utbilda sig till matematiker på ett intergalaktiskt stjärnuniversitet. I andra delen återvänder hon till jorden och försöker förena sina familjs traditioner med sin nya identitet, vilket också är huvudtemat för den avslutande delen. Inläsning på engelska.

  Lägg till i:
 9. Project Hail Mary (2022)

  Omslagsbild för Project Hail Mary

  Av: Weir, Andy

  Project Hail Mary Talbok med text Talbok med text

  Ryland är ensam överlevande på det sista desperata uppdraget att försöka rädda jorden. Om han misslyckas innebär det slutet för mänskligheten. Miljontals mil hemifrån, med endast två döda astronauter som medpassagerare, inser Ryland att han måste rädda sig själv, för att kunna rädda världen. Men först måste han ta reda på vem, eller kanske snarare vad, det är som plötsligt gör honom sällskap. Dystopisk science fiction. Inläsning på engelska.

  Lägg till i:
 10. Drömtydarna (2020)

  Omslagsbild för Drömtydarna

  Av: Wallander, Katarina

  Drömtydarna Talbok med text Talbok med text

  Första delen i en duologi. Jonah, Kyra och tvillingarna Down och Atla kommer från olika distrikt i landet med olika bakgrunder. Det de har de gemensamt är att de hemsöks av drömmar om fasansfulla monster och mystiska artefakter. De sammankallas och får veta att deras drömmar är verkliga och att monstren försöker ta sig in i vår värld. De fyra är de enda som kan stoppa detta men då måste de samarbeta. Blandning av fantasy och science fiction.

  Lägg till i:

 

Telefontider idag

Svarstjänsten

08:30-12:00Tel 040-653 27 10E-post: info@mtm.se

Punktskrifts- och prenumerationsservice

Stängt040-653 27 20E-post: punktskrift@mtm.se
Senast ändrad: 2020-07-08 | Legimus