Bjud vänner och familj på fika!
Knappt har Fettisdagen, då du kanske åt en semla, passerat innan det är dags för nästa kakas dag. 13 mars är det nämligen Mazarinens dag, så vad passar bättre än att bjuda familj eller vänner på ett riktigt kakkalas?
Semlor och mazariner är inte de enda bakverk som har egna dagar. Visste du att du även kan fira chokladbollens, rulltårtans, pepparkakans, kladdkakans, wienerbrödets, morotskakans och muffinsens dag?
Här är några böcker där du kan hitta recept på både traditionella kakor och nya roliga recept.
Lycka till!
Av: Westman, Johanna
Här är boken för dig som älskar att baka! I 64 olika recept får du lära dig att baka både kakor, bakelser och bröd. Vissa recept är enkla, andra lite mer avancerade. Det finns också en hel del tips och tricks kring hur du bäst lyckas med ditt bakande. Cookie Rookie är en uppdaterad version av Första bakboken från 2003, och passar unga bagare från cirka tio år och uppåt
Klicka för att sätta betyg på Cookie rookie.Av: Fares, Roy
En bakbok för barn med massor av söta saker. Recepten är indelade efter olika typer av bakverk. Först kommer godis och maränger, sedan följer småkakor, bullar, cupcakes, tårtor och avslutas med ett helt kapitel om pannkakor och våfflor. Tydliga ingredienslistor och metodbeskrivningar gör recepten lätta att använda. Boken är skriven av Roy Fares, konditor som medverkat i flera tv-program
Klicka för att sätta betyg på Cake hero.Av: Warsén, Jenny
En bakbok för den verkligt sötsugne. Författaren har utgått från klassiska bakverk och lag till godis i olika former till recepten. Kolakex med jordnötter, biskvier med polkagrisar och marshmallowtårta, är några exempel på vad vi kan laga till med hjälp av denna bok. De flesta recepten innehåller någon av ingredienserna: nutella, lakrits eller choklad. Den tryckta boken är rikt illustrerad
Klicka för att sätta betyg på Baka med godis.Av: Bandell, Alisa
19-åriga Alisa Bandells egen favorit som liten var sockerkaka. Hon älskar fortfarande att baka och vill uppmuntra bakglada barn att testa fler recept. Här finns recept på mer än 30 nya bakverk att lära sig. Både superlätta för nybörjaren och spännande utmaningar för den som har mer vana i köket. Här finns recept på bland annat Oreo mikshake, Pecan buns, Japprutor och rosa lemonad. Det här är hennes första bakbok
Klicka för att sätta betyg på Baka med Alisa.Av: Brändström, Andréa
En bakbok skriven av vinnaren i TV-tävlingen Hela Sverige bakar. Andréa Brändström bjuder på sina favoritkakor, bullar och bröd. Här finns allt från scones och muffins till sockerbullar och avancerade tårtor. Boken är indelad i kapitel med rubriker som Till frukostbordet, Till elvakafffet, och så vidare. Ett av kapitlen handlar särskilt om dekoration av bakverk. Recepten är tydliga och lätta att följa. Den tryckta boken är rikt illustrerad.
Klicka för att sätta betyg på Från fika till fest.Den klassiska kakboken från 1945 i ny utgåva. Här hittar vi en samling uppdaterade recept på alla tänkbara sötebröd, från vetebullar till tårtor och långpannefavoriter: kärleksmums, wienerbröd, raw food-bollar och radiokaka. Ett av kapitlen innehåller recept på bakning utan ugn. Här finns också tydliga instruktioner och bra knep. Boken avslutas med en praktisk omvandlingstabell. Den tryckta boken är rikt illustrerad
Klicka för att sätta betyg på Sju sorters kakor.Av: Luuk, Smilla
En bakbok med recept på glutenfria bakverk till årets alla fester. Recepten följer årets högtider och börjar med Red velvet cupcakes till alla hjärtans dag och avslutas med Oreopaj till nyår. Däremellan hittar vi bland annat korvbröd, äppelchips och glasstrutar. Boken innehåller även allmänna tips och har ett tilltal som passar barn och unga men kan mycket väl användas av alla som vill baka glutenfritt. Den tryckta boken är rikt illustrerad
Klicka för att sätta betyg på Smilla firar glutenfritt.