På legimus.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer om kakor
Jag Accepterar
 1. Använda Legimus
 2. Appen Legimus
 3. Läsa
 4. Våra medier
 5. Vanliga frågor
 6. Lästips
  1. Demokratin 100 år
  2. Garanterat bra böcker
  3. Nya böcker
  4. Böcker från olika decennier
  5. Blandade tipslistor
  6. Bokklubbar
  7. Böcker med betyg
  8. Inlästa boktips
  9. Nya böcker på olika språk
   1. Arabiska
   2. Finska
   3. Kurdiska
   4. Persiska (även dari)
   5. Somaliska
   6. Spanska
   7. Tigrinska
  10. Biografier
  11. Norska långserier
  12. Deckare
  13. Faktaböcker
  14. Klassiker
  15. Leva med läsnedsättning
  16. Noveller
  17. Poesi
  18. Romaner
  19. SF och Fantasy
  20. Skräck
  21. Unga vuxna
 7. För bibliotek
 8. Student
 9. Barn och unga
 10. Lättläst
 11. Andra språk
 12. Om webbplatsen
 13. Mina sidor
Sökfilter
Start för innehåll

Finska

CS Library-RSS
 1. Kuolontuoksu (2022)

  Omslagsbild för Kuolontuoksu
  rikosromaani

  Av: Sandberg, Timo

  Kuolontuoksu Talbok Talbok

  12:e delen i serien som börjar med Kihokki. Ett lik påträffas vid naturskyddsområdets grillplats. Fallet förblir en gåta tills kommissarie Heittola stöter på den döda mannens namn i ett dokument som rör ett olöst mordfall. Samtidigt påträffas två döda kvinnor som kopplas samman med en mystisk sjöman. Heittola och hans kollegor hamnar trotts detta i en återvändsgränd tills det gamla mordfallet överraskande erbjuder nya ledtrådar. Inläsning på finska

  Klicka för att sätta betyg på Kuolontuoksu.
  Lägg till i:
 2. Sielujen syöveri (2022)

  Omslagsbild för Sielujen syöveri

  Av: Raevaara, Tiina

  Sielujen syöveri Talbok Talbok

  Tredje delen i serien som börjar med Kaksoiskierre. Eerika förlorade sin familj i en brand som barn, en olycka som hon själv känt skuld för i decennier. Hennes egna minnen av händelserna är av naturliga skäl vaga, men när psykologen Harriet dyker upp, börjar märkliga saker hända omkring henne. Flera brutala dödsfall med anknytning till finska försvarsmakten och tvivel på hennes egna minnen gör henne rädd och villrådig. Inläsning på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Sielujen syöveri.
  Lägg till i:
 3. Lautapalttoo (2022)

  Omslagsbild för Lautapalttoo
  romaani

  Av: Englund, Anna

  Lautapalttoo Talbok Talbok

  Det är tidigt trettiotal i Pihlaja i Österbotten och Elena fortsätter familjens yrkestradition med att tillverka likkistor. Döden är en naturlig del i arbetet. Hennes liv ruckas dock i sina grundvalar när en kvinna från Helsingfors, Lydia, träder in på scenen för att köpa en kista. Kärleken gror mellan kvinnorna vilket subtilt skildras genom blickar och bilder. Här finns också en levande miljöbeskrivning av Österbotten och Helsingfors på 1930-talet.

  Klicka för att sätta betyg på Lautapalttoo.
  Lägg till i:
 4. Henna Björk: Isku (2022)

  Omslagsbild för Henna Björk: Isku

  Av: Rönnbacka, Christian

  Henna Björk: Isku Talbok Talbok

  Henna Björk. Abdul och två andra barn var knappt tio år gamla när de blev soldater under en ökänd befälhavare i Sierra Leone. Tjugo år senare hittas Abdul mördad i Finland. Polisen hittar dock ett meddelande som han skickade som varning till dem. Henna är nu en ung irakisk-finsk polis och får i uppgift att ta med en före detta barnsoldat till Finland som vittne till folkmord. Detta förvandlas dock till en hisnande flykt eftersom den ökände befälhavaren vill tysta dem en gång för alla. Inläsning på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Henna Björk: Isku.
  Lägg till i:
 5. Epäpyhä liitto (2022)

  Omslagsbild för Epäpyhä liitto

  Av: Häkämies, Kari

  Epäpyhä liitto Talbok Talbok

  En ekothriller kring ett energibolag som har kopplingar till regeringen, Rullstolsbundne brottsutredaren Sara Silas får ett komplicerat fall när företagets VD hittas skjuten. Spåren sprider sig från ekonomidepartementet till utrikespolitiken, men försvinner hos investmentbankiren Ibrasson. Som ”konkurrent” till att hitta sanningen har han massmedia när fallet även börjar skaka om regeringen. De två författarna har lång erfarenhet från den finska rikspolitiken. Inläsning på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Epäpyhä liitto.
  Lägg till i:
 6. Kyläkaupan Katja (2022)

  Omslagsbild för Kyläkaupan Katja

  Av: Ronkainen, Minna

  Kyläkaupan Katja Talbok Talbok

  Katja är en tjej som återvänt till sin barndoms hemby, liksom ett helt litet gäng storstadsbor som av olika skäl valt att flytta bort från det hektiska stadslivet. Förutom Katja, som ska öppna en affär, finns här Marko, som försöker återhämta sig efter en skilsmässa samt livskonstnären och kommunisten Remes, som bygger en kollektivgård på sin mark. En bok om att leva i civilisationens utkant, skriven av ”en återvändare” som efter studier och karriär bosatt sig i norra Karelen.

  Klicka för att sätta betyg på Kyläkaupan Katja.
  Lägg till i:
 7. Varjele varjoani (2022)

  Omslagsbild för Varjele varjoani

  Av: Soudakova, Anna

  Varjele varjoani Talbok Talbok

  Roman om att vara invandrad kvinna i Finland. Vera bor under 80-talet tillsammans med Georgi och hennes dotter i en primitiv bostad i Sankt Petersburg. När finnar med ingermanländsk bakgrund bjuds att flytta till Finland, tar Vera och Georgi chansen. Att inlemmas i den främmande kulturen visar sig dock svårt och Vera märker att familjen inte har samma betydelse som i Ryssland. Frågor ställs om vad man ska behålla från det förflutna – och vad man kan glömma.

  Klicka för att sätta betyg på Varjele varjoani.
  Lägg till i:
 8. Mutta pimeys näkee sydämen (2022)

  Omslagsbild för Mutta pimeys näkee sydämen
  romaani

  Av: Mustikainen, Tuomas

  Mutta pimeys näkee sydämen Talbok Talbok

  En ung journalist åker till Gaza för att göra en serie artiklar om den israelisk-palestinska krisen. De traumatiska upplevelserna därifrån förföljer honom även sedan han återvänt till Finland. Han lever i ett tomrum, tills han möter och blir förälskad i den fängslade israeliska dissidenten Hannah. En debutroman om livets bräcklighet och om att sitta i fångenskap, antingen ofrivilligt eller för att man stänger in sig i ett inre fängelse. Inläsning på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Mutta pimeys näkee sydämen.
  Lägg till i:
 9. Kesämerkit (2022)

  Omslagsbild för Kesämerkit

  Av: Rauanjoki, Katri

  Kesämerkit Talbok Talbok

  Om den intensiva sommarperioden i finska Lappland, speglad genom skoltsamernas liv idag. Isen bryter fem dagar före första maj, varefter ett liv försvinner och ett annat börjar. En sommar som är som alla andra somrar men ändå inte. Författaren, som till vardags arbetar som modersmålslärare i Uleåborg, har skrivit romanen på grundval av intervjuer med åtskilliga ur lokalbefolkningen och genom att delta i flera av skoltsamernas sammankomster. Inläsning på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Kesämerkit.
  Lägg till i:
 10. Taikurin tyttäret (2022)

  Omslagsbild för Taikurin tyttäret

  Av: Pesonen, Emmi

  Taikurin tyttäret Talbok Talbok

  En roman om två syskon som separeras från varandra efter att deras föräldrar genomgått en skilsmässa. Linda växer upp med sin pappa, en praktiserande hypnositör, och lillasyster Magda får följa med sin mamma till Helsingfors. Linda bildar som vuxen sin en egen familj och många år senare hittar hennes dotter Inna en ask som tillhört hennes farfar. Innehållet överraskar henne och tvingar henne att fundera över sina minnen, huruvida de är verkliga eller påhittade. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Taikurin tyttäret.
  Lägg till i:
 11. Anteeksianto (2022)

  Omslagsbild för Anteeksianto

  Av: Repo, Niina

  Anteeksianto Talbok Talbok

  En berättelse om ett familjedrama som börjar med vad som på ytan verkar vara en småsak. Familjen Rauhala köper hälften av parhuset av Salmis. Denna omärkliga händelse kommer att kasta en förbannelse över grannsämjan som leder till svek, ilska och att mörkret, som bor inom oss alla, får fritt spelrum. Niina Repos (f. 1971) roman ”Förlåtelse” är hennes åttonde. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Anteeksianto.
  Lägg till i:
 12. Ennen lintuja (2022)

  Omslagsbild för Ennen lintuja

  Av: Mäki, Merja

  Ennen lintuja Talbok Talbok

  En skildring av ett ung finsk kvinnas öde under den dramatiska tiden för det finska vinterkriget. I februari 1940 försöker fiskardottern Alli ta sig hem på skidor till sin hembygd för att själv arbeta som fiskare. Dessvärre kommer denna snart att överlämnas till Sovjetunionen och hon tvingas ännu en gång att fly, denna gång till Österbottens inland, långt ifrån hav och fiske. Inläsning på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Ennen lintuja.
  Lägg till i:
 13. Valinta (2022)

  Omslagsbild för Valinta

  Av: Laitonen, Silja-Elisa

  Valinta Talbok Talbok

  Första delen i en serie om kvinnornas öde i kriget. Raakeli är en blyg tjej som trotsar sin familj genom att delta som Lotta i fortsättningskriget 1941. För henne handlar det inte bara om att göra en insats under en svår tid, det är också en enkelbiljett för att undkomma den tryckande hematmosfären. Författaren beskriver hur kvinnor, som är aktiva i kriget och kämpar på samma sida som männen, ändå har behandlats olika. Vilka framtidsmöjligheter hade de när kriget var över? Debutroman.

  Klicka för att sätta betyg på Valinta.
  Lägg till i:
 14. Violetti hetki (2022)

  Omslagsbild för Violetti hetki

  Av: Mazzarella, Merete

  Violetti hetki Talbok Talbok

  Våren 2021. I Köpenhamn insjuknar Merete Mazzarellas lillebror Martin allvarligt i lungfibros. Tillståndet försämras snabbt och restriktioner och karantänsregler medför att författaren inte kan besöka sin bror på det som visar sig bli hans dödsbädd. Syskonrelationen har varit komplicerad och inte utan inslag av konkurrens och avund. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Violetti hetki.
  Lägg till i:
 15. Lumen kätkemä (2022)

  Omslagsbild för Lumen kätkemä

  Av: Autere, Terttu

  Lumen kätkemä Talbok Talbok

  På en lärarhögskola försvinner en kvinnlig vaktmästare, hennes kropp hittas på skolområdet under ett tjockt lager snö. Länspolismästare Juhani Kuikka kallas in för att utreda brottet men ledtrådarna är få. Det enda som existerar är ett visitkort till en resande bokagent, funnen i den dödas ficka. Inläsning på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Lumen kätkemä.
  Lägg till i:
 16. Lumo (2022)

  Omslagsbild för Lumo

  Av: Pulkkinen, Riikka

  Lumo Talbok Talbok

  Philippa Laakso, 17 år, påträffas död hemma på tomten. Ingenting tyder på brott och alla som kände flickan säger att hon inte var självdestruktiv. Å andra sidan verkar de berätta helt olika historier om henne. Hon verkar dessutom fortfarande ha ett fast grepp om människorna som fanns omkring henne. Författaren utforskar gränserna för vad som förfalskning och manipulation och den sköra skillnaden mellan kärlek och lek. Inläsning på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Lumo.
  Lägg till i:
 17. Tekijä (2022)

  Omslagsbild för Tekijä

  Av: Mustonen, Enni

  Tekijä Talbok Talbok

  Sjunde och sista delen i serien som börjar med Paimentyttö. Viena har återvänt till sina rötter i Leppävaara efter många år i Amerika, men var ska hon hitta arbete? En målmedveten kvinna vid namn Armi Ratia har emellertid börjat erövra USA:s enorma marknad med sina bomullsklänningar och där blir Viena en av de energiska kvinnor som bygger upp klädimperiet Marimekko. Avslutning på en historisk serie som täcker första hälften av 1900-talet. Inläsning på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Tekijä.
  Lägg till i:
 18. Uutta elämää, Jylhäsalmi (2022)

  Omslagsbild för Uutta elämää, Jylhäsalmi

  Av: Pehkonen, Kirsi

  Uutta elämää, Jylhäsalmi Talbok Talbok

  Sjätte delen i serien som börjar med Sydämenasioita Jylhäsalmella. Inker är vikarierande veterinär i sin hemtrakt Jylhäsalmi och njuter av att sommaren närmar sig och att ha den stiliga Eemi som kollega. Försommaren blir dock hektisk och nu går det dessutom ett rykte i byarna om att säkerhetspolisen spanar i trakten. Countryromantikserie med humor, spänning och romantik. Inläsning på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Uutta elämää, Jylhäsalmi.
  Lägg till i:
 19. Liekinkantajat (2022)

  Omslagsbild för Liekinkantajat

  Av: Lundberg, Ulla-Lena

  Liekinkantajat Talbok Talbok

  En berättelse som tar sin utgångspunkt i staden Vasas ödeläggelse 1825. Utifrån tre pars livsöden skildras Finlands folkskola, varigenom tidens stora frågor passerar och diskuteras, likt ett raster för den finska samhällsutvecklingen. I centrum står kvinnorna, som uppbärare av kulturen och läsningen. Ålandsfödda Ulla-Lena Lundberg är flerfaldigt prisbelönad inom flera litterära genrer och fick 2012 Finlandiapriset för romanen Is. Inläsning på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Liekinkantajat.
  Lägg till i:
 20. Kolme viestiä (2022)

  Omslagsbild för Kolme viestiä
  rikosromaani

  Av: Panteleimon

  Kolme viestiä Talbok Talbok

  Tionde delen i serien som börjar med Murha kirkonkylässä. Det är 60-tal i det lilla samhället Koskijärvi i det inre av Finland. En ny bar har invigts och ägaren, en mörk skönhet vid namn Sonja Salminen, gör alla förvånade över att hon har flyttat till byn. Kort efter invigningen hittas en mördad kvinna i den närliggande herrgården, samtidigt som poliskommissarie Elisabet Urhonen får anonyma brev relaterade till brottet. Författaren är metropolit i den finska ortodoxa kyrkan. Inläsning på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Kolme viestiä.
  Lägg till i:
 21. Tornado (2022)

  Omslagsbild för Tornado

  Av: Remes, Ilkka

  Tornado Talbok Talbok

  På herrgården Königstedt ska ett hemligt möte hållas mellan USA:s och Rysslands militärledningar med presidenten som värd. Mötet hålls i ett kritiskt läge för världens säkerhet. Plötsligt försvinner presidenten spårlöst. Samtidigt får en svensk ubåt tekniska problem och fastnar i Östersjöns djup med 24 personer ombord. Thriller som blandar fakta och fiktion. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Tornado.
  Lägg till i:
 22. Aarteidesi aikakirjat (2022)

  Omslagsbild för Aarteidesi aikakirjat

  Av: Leino, Piia

  Aarteidesi aikakirjat Talbok Talbok

  En roman om framtiden och drömmen om ett evigt liv. På 2100-talet har företaget Cryonics kommit på att man kan använda minnen från de miljonärer som drygt 100 år tidigare låtit frysa ner sina kroppar i förhoppningen om att framtiden kan bota deras sjukdomar. Oula är en vanlig medborgare som försöker ge sin gråa vardag färg genom en gammal glad miljonärs minnen. Det blir en överraskningarnas minnesresa. Piia Leino är författare och journalist och har bland annat vunnit EU:s litteraturpris. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Aarteidesi aikakirjat.
  Lägg till i:
 23. Häväistyt (2022)

  Omslagsbild för Häväistyt

  Av: Tuominen, Arttu

  Häväistyt Talbok Talbok

  I diskussioner på nätet kan var och en vara den man vill. Det är en frihet, så berusande att ondskan kan smyga alldeles nära utan att man märker det. 13-åriga Laura försvinner på väg hem från skolan. Polisen misstänker att hon har rymt hemifrån tills man hittar alarmerande saker i hennes dator. När man påträffar hennes kropp i floden förvandlas försvinnandet till mord. Kriminalaren Linda Toivonen blir utredaren för fallet. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Häväistyt.
  Lägg till i:
 24. Rikotut (2022)

  Omslagsbild för Rikotut
  rikosromaani

  Av: Laiho, Tommi

  Rikotut Talbok Talbok

  I Helsingfors avrättas två personer på allmän plats från en förbipasserande bil. Kriminalutredaren Karita Haapakorpi tror inte på den självklara utredningslinjen utan följer sin egen instinkt. Fallet visar sig ha många komplikationer som sträcker sig utanför Finlands gränser. Psykiatern Amina Rehmanni och statistikern Juha Huhtala blir också indragna i utredningen. Psykologisk, karaktärsdriven kriminalroman. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Rikotut.
  Lägg till i:
 25. Automiesten kylä (2022)

  Omslagsbild för Automiesten kylä
  pienoisromaani

  Av: Rönkä, Matti

  Automiesten kylä Talbok Talbok

  Författaren minns bilresor han gjorde genom Finland i sin barndom på 1960-talet. Han sitter i baksätet, tittar på sin far som sitter bakom ratten i deras Chevrolet, hör ett mummel av röster och somnar med kinden mot sidorutan. Han berättar om människor de möter på vägen och funderar på ett Finland som inte längre finns. Matti Rönkä, 1959- , finländsk författare. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Automiesten kylä.
  Lägg till i:
 26. Lontoon tyttö (2022)

  Omslagsbild för Lontoon tyttö

  Av: Alakoski, Susanna

  Lontoon tyttö Talbok Talbok

  Del 2 i serien som börjar med Pumpulienkeli. Det är femtiotal. Greta har lämnat mamma Hilda och bomullsfabriken i Vasa för ett bättre liv i Stockholm. Hon arbetar som barnflicka och sjukvårdsbiträde. Sedan flyttar hon till London och får jobb hos familjen Conley. I Vasa är Hilda kvar, fortfarande en bomullsängel i en industri allt mer pressad av automatisering och konkurrens. Gretas bror Jonni arbetar som textilarbetare på Algots i Borås. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Lontoon tyttö.
  Lägg till i:
 27. Ukko (2022)

  Omslagsbild för Ukko

  Av: Tervo, Jari

  Ukko Talbok Talbok

  Sommaren 2020 kommer en borderterriervalp hem till författarparet Jari och Kati Tervo. Valpen får namnet Ukko. Ukko bekantar sig med omgivningen, älskar bordsben och gräver upp sommarstugans tomt. Han är stark och känslosam, men även vild och öm. En bok om tiden som färgas av glädjen över den nya familjemedlemmen och om ett långsamt tillfrisknande efter en svår sjukdom. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Ukko.
  Lägg till i:
 28. Tiu tau tilhi (2022)

  Omslagsbild för Tiu tau tilhi
  Lägg till i:
 29. Pimenevässä kaupungissa (2021)

  Omslagsbild för Pimenevässä kaupungissa

  Av: Saarto, Timo

  Pimenevässä kaupungissa Talbok Talbok

  En detektivberättelse som utspelar sig i Helsingfors, på tröskeln till vinterkriget. Staden förbereder sig för osäkra tider. Män kommer dit från landsbygden för militärövningar och en allmän oro sprider sig bland stadsbefolkningen. I källarkorridoren till ett flerfamiljshus i stadsdelen Tölö, slås en man ihjäl med en ljusstake. En ung charmig kvinna, Helena Leppänen, hävdar att hon gjort det i självförsvar. Albert Danger, en ”nybakad” detektiv, får order om att utreda fallet. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Pimenevässä kaupungissa.
  Lägg till i:
 30. Suvanto (2021)

  Omslagsbild för Suvanto

  Av: Jaatinen, Heidi

  Suvanto Talbok Talbok

  Historien om en familj i ett Finland som återhämtar sig efter inbördeskriget. Året är 1918. Koskis unga älskarinna Stiina försöker att ta rollen som den jättelike Tuures andra fru. Det makthungriga hembiträdet Tilda tar en stor plats i huset samtidigt som pojken Paavo, som växte upp i hennes armar, erbjuds en hög ställning. En berättelse om människor i norra Savolaks som försöker läka såren efter kriget men där spanska sjukan dyker upp som en ny farsot. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Suvanto.
  Lägg till i:
 31. Reikäpää (2021)

  Omslagsbild för Reikäpää

  Av: Mustaluoto, Seppo

  Reikäpää Talbok Talbok

  Del 4 i serien som börjar med Slaavilainen peli. Janne Norrman, en tidigare medlem av en militär specialstyrka, befinner sig i en villa vid Adriatiska havet med sin nya fru. De får ett oväntat besök av en man i femtioårsåldern, Ahmed, tillika medlem av en tjetjensk kriminell liga, och Dimitri, en assistent till Alexeis fru, som vill få tillgång till hennes egendom. Janne inser att livet med hans nya fru och det liv i lyx som han nu åtnjuter har en baksida, med svarta pengar och svurna fiender som följd. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Reikäpää.
  Lägg till i:
 32. Pimeän avain (2021)

  Omslagsbild för Pimeän avain

  Av: Piekkari, Eija

  Pimeän avain Talbok Talbok

  En kvinna vaknar upp i mörkret på ett för henne okänt ställe. Hon är först övertygad om att det är något slags lek där hon bara ska finna nyckeln för att kunna komma ut. Det hela kompliceras dock av att ett av hennes ben är fastbundet. Irritationen tilltar alltmer och övergår i ilska och skräck. Under tiden har polisen svårt att fokusera på den försvunna kvinnan då konstapel Kristiina Elo är orolig för sin egen hälsa. Inläsning på finska.?

  Klicka för att sätta betyg på Pimeän avain.
  Lägg till i:
 33. Kuolemanpelko (2021)

  Omslagsbild för Kuolemanpelko

  Av: Kilpi, Marko

  Kuolemanpelko Talbok Talbok

  En explosion hörs i huvudstaden vilket förorsakar en händelsekedja som kommer att hota hela världen. Jarmo Kivi, en yrkeskriminell som agerar under täckmanteln av att vara begravningsentreprenör, befinner sig mitt i explosionen. Hans unge assistentson, Tuomas, hittar någonting på den döde Jarmos golv, en minnessticka, som kan vara en nyckel till hela händelsen. Tuomas inser att han måste åka till Finland och ta reda på vem den avlidne verkligen var, vad som hände och varför. Inläsning på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Kuolemanpelko.
  Lägg till i:
 34. Vaiettu (2021)

  Omslagsbild för Vaiettu

  Av: Tuominen, Arttu

  Vaiettu Talbok Talbok

  En 97-årig, fd bankföreståndare, blir attackerad och nära att hängas. Han överlever dådet med en hårsmån men det visar sig att brottet är en del av något större. Man får följa tre poliser i hamnstaden Pori, som konfronteras med en serie våldsamma brott som drabbar försvarslösa åldringar. Så småningom leder spåret bakåt i historien till Waffen-SS, internationell brottslighet och en tabulagd del av Finlands historia. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Vaiettu.
  Lägg till i:
 35. Onnellisten saari (2021)

  Omslagsbild för Onnellisten saari

  Av: Louko, Eeva

  Onnellisten saari Talbok Talbok

  Ronja, en kvinna I 30-årsåldern, återvänder till Lauttasaari efter att hennes far blivit funnen mördad på Kasinonranta, en badstrand i Helsingfors utkant. Hon konfronteras med barndomsvänner vilket känns både smärtfyllt och tröstande för henne, samt för ett ungt polisbefäl som inte tycks göra sitt jobb ordentligt. Ronja, med journalistisk bakgrund, försöker själv reda ut sin fars bakgrund och samtidigt börjar hon skönja ett hemligt mönster från en sluten granngemenskap. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Onnellisten saari.
  Lägg till i:
 36. Lohikäärmeen isku (2021)

  Omslagsbild för Lohikäärmeen isku

  Av: Remes, Ilkka

  Lohikäärmeen isku Talbok Talbok

  Då en rysk miljardärsdotter blir kidnappad pressas hennes far, affärsmannen Ivanov, till att utföra en farlig handling kopplat till Rysslands president i Moskvas Kreml. På omvägar blir den tidigare avskedade finske underrättelseofficeraren Markus Aura inkopplad, nu som chef för ett Londonbaserat säkerhetsföretag. Detta är inledningen till en internationell thriller med höga insatser i ett diplomatiskt spel mellan Finland, Ryssland och Kina.

  Klicka för att sätta betyg på Lohikäärmeen isku.
  Lägg till i:
 37. Kauna (2021)

  Omslagsbild för Kauna

  Av: Seeck, Max

  Kauna Talbok Talbok

  Del 3 i serien som börjar med Uskollinen lukija. Företagsledaren Eliel Rosenström hittas brutalt mördad i sin lägenhet i Helsingfors centrum. Ingen tycks ha brutit sig in, och den enda ledtråden är en hög pusselbitar på glasbordet i vardagsrummet. Jessica Niemi har lämnat sitt arbete i Helsingfors våldsbrottsenhet. Men allt ohyggligare detaljer i Rosenströms mord får henne att återvända till fältet. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Kauna.
  Lägg till i:
 38. Viimeinen kaatunut (2021)

  Omslagsbild för Viimeinen kaatunut
  romaani

  Av: Konstig, Joonas

  Viimeinen kaatunut Talbok Talbok

  Under hösten 1945 avslöjas vapenstilleståndsoperationen för Sovjetunionen, som har den högsta makten i Finland. Arméledningen har fängslats och fängelset hotar också den för detta långpatrullerande soldaten Aarne Salo, som har flytt till Stockholm med sin engelska hustru Helen. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Viimeinen kaatunut.
  Lägg till i:
 39. Atlantin kuningatar (2021)

  Omslagsbild för Atlantin kuningatar

  Av: Isomäki, Risto

  Atlantin kuningatar Talbok Talbok

  Befolkningen i Afrika söder om Sahara har passerat fyra miljarder och ett enormt svart moln av föroreningar har dykt upp över centrala Afrika. Den nya nigerianske ledaren planerar tillsammans med företagsledaren Annelies Schrader ett ambitiöst projekt. I centrum står transporterna av tropisk biomassa och saltlake norrut, samt frakt av arktisk havsis till Afrika. Den tidigare CIA-agenten Lauri Nurmi anställs som säkerhetsofficer. Thriller. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Atlantin kuningatar.
  Lägg till i:
 40. Kun jäljet katoavat (2021)

  Omslagsbild för Kun jäljet katoavat

  Av: Backman, Elina

  Kun jäljet katoavat Talbok Talbok

  Del 2 i serien som börjar med Kun kuningas kuolee. Tre unga män gör en dokumentär om en mystisk eremit på Lammassaari i Helsingfors. Sedan försvinner två av männen utan några spår. Journalisten Saana Havas bestämmer sig för att skapa en true crime-podcast för att hjälpa till med sökandet. Samtidigt utreder kriminalkommissarie Jan Leino och hans team försvinnandet och de eventuella morden. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Kun jäljet katoavat.
  Lägg till i:
 41. Aarteitani Suomesta (2021)

  Omslagsbild för Aarteitani Suomesta

  Av: Kettunen, Satu

  Aarteitani Suomesta Talbok med text Talbok med text

  Boken Mina skatter från Finland visar på olika aspekter av den finska naturen och kulturen, det som man vill kalla den finska själen. Från simning till skogsavverkning, från klara nätter till högsommaren i augusti, allt i en doft av harsyra och salmiak. Boken söker det bästa av Finland i ett barns ögon, men vänder sig till människor i alla åldrar. Inläst på finska och engelska.

  Klicka för att sätta betyg på Aarteitani Suomesta.
  Lägg till i:
 42. Syyllinen (2021)

  Omslagsbild för Syyllinen

  Av: Kuisma, Hanna-Riikka

  Syyllinen Talbok Talbok

  Det är hösten 2020 och en 40-årig finsk kvinna sitter i häktet misstänkt för grovt brott. Bara ett år tidigare hade hon levt ett näst intill perfekt liv med sin man då deras vackra äktenskapsfasad plötsligt började krackelera och någonting hon försökt kväva inom sig själv började dyka upp med allt jämnare mellanrum. Vad var det exakt som hände?

  Klicka för att sätta betyg på Syyllinen.
  Lägg till i:
 43. Martan tarina (2021)

  Omslagsbild för Martan tarina
  pienoisromaani

  Av: Mustonen, Enni

  Martan tarina Talbok Talbok

  Året är 1918 och det är hårda tider med ett inbördeskrig alldeles intill knutarna. Martta Valo, som tidigare figurerat i romanerna Pukija och Näkijä, kommer snart att emigrera till Amerika och i boken skildras hennes liv i Finland innan hon tar beslutet att fara västerut.

  Klicka för att sätta betyg på Martan tarina.
  Lägg till i:
 44. Rakkautta ja ruiskukkia (2021)

  Omslagsbild för Rakkautta ja ruiskukkia

  Av: Ikonen, Asta

  Rakkautta ja ruiskukkia Talbok Talbok

  Lilas och Titas stugsemester hotas när deras ohämmade faster Sirkku kommer på besök. Som tur är hittar Sirkku en klubb för kvinnor i hennes ålder och tjejerna kan njuta av sitt sommarlov. Det saknas inte intressanta pojkar i semesterbyn så romantiken flödar. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Rakkautta ja ruiskukkia.
  Lägg till i:
 45. Ruusuja ja risuja (2021)

  Omslagsbild för Ruusuja ja risuja

  Av: Vaara, Amanda

  Ruusuja ja risuja Talbok Talbok

  Del 5 i serien Majatalo Villa Venla som börjar med Pientä fiksausta vailla. Förändringarnas vindar blåser över Villa Venla. Venlas vän Ilona flyttar och den nya grannen är hemlighetsfull. Venla känner sig hotad. Petri, som hyr en lägenhet i villan, är däremot nyfiken och Venla kanske blir överraskad. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Ruusuja ja risuja.
  Lägg till i:
 46. Siivet kantapäissä (2021)

  Omslagsbild för Siivet kantapäissä
  romaani

  Av: Köngäs, Heidi

  Siivet kantapäissä Talbok Talbok

  Romantiserad biografi över Marja Rankkala, 1918-2002, finländsk regissör, dramaturg och översättare. Marja växer upp i fängelseområdet Shire Swamp i östra Finland där hennes pappa var fångvaktare. Krigsåren var svåra men efter kriget får hon arbete på radioteatern och gör sedan en karriär som teaterregissör. Hennes yrkeskarriär var framgångsrik men privatlivet var kaotiskt. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Siivet kantapäissä.
  Lägg till i:
 47. Tulen aika (2021)

  Omslagsbild för Tulen aika

  Av: Rönnbacka, Christian

  Tulen aika Talbok Talbok

  En aldrig tidigare skådad våldsvåg sveper in över huvudstadsregionen. Unga invandrarmän skjuts ihjäl, och situationen börjar likna storstädernas gängkrig. För att undvika en eskalering av situationen, bildar polisen en särskild arbetsgrupp med uppgiften att återställa lugnet i förorterna. Gruppen behöver en ledare, och Antti Hautalehto bestämmer sig för att anta utmaningen. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Tulen aika.
  Lägg till i:
 48. Kontti (2021)

  Omslagsbild för Kontti

  Av: Ollikainen, A M

  Kontti Talbok Talbok

  En död kropp hittas i en container i Helsingfors. När kommissarie Paula Pihlaja börjar utreda fallet leder spåren till ett familjeföretaget i Afrika. Samtidigt skakas Paulas privatliv. I sin ungdom har hon gett upp sitt barn för adoption, och nu döms en pojke i tjugoårsåldern för mord. Paula plågas av skulden för pojkens öde. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Kontti.
  Lägg till i:
 49. Ei verta rantaa rakkaampaa (2021)

  Omslagsbild för Ei verta rantaa rakkaampaa
  jännitysromaani

  Av: Hakkarainen, Milka

  Ei verta rantaa rakkaampaa Talbok Talbok

  Huvudpersonen, polisen Jani Peranto, är rätt nöjd med sitt liv förutom en sak - att han är finländare i Sverige. Han kallar sig Jan för han vill inte vara någon finnjävel-Jani. Det som skulle bli ett snabbt besök till barndomens Skutskär för en begravning utvecklas till någonting annat. Deckare. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Ei verta rantaa rakkaampaa.
  Lägg till i:
 50. Kyllikki Saari (2021)

  Omslagsbild för Kyllikki Saari
  mysteerin ihmisten historia

  Av: Keskisarja, Teemu

  Kyllikki Saari Talbok Talbok

  Teemu Keskisarja, en av Finlands mest lästa historiker, berättar historien om ett mycket uppmärksammat våldsbrott - mordet på Kyllikki Saari - samt människoöden knutna till fallet. Mordet på den 17-åriga flickan skedde den 17 maj 1953 i södra Österbotten. Baseras på forskningar i arkiv samt på tidigare opublicerat material. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Kyllikki Saari.
  Lägg till i:
 51. Sokea oraakkeli (2021)

  Omslagsbild för Sokea oraakkeli

  Av: Soininvaara, Taavi

  Sokea oraakkeli Talbok Talbok

  Direktören för Världsmeteorologiska organisationen (WMO) försvinner i Bryssel. Arto Ratamo, vid Finlands säkerhetspolis, kallas in för att undersöka saken. Samtidigt mördas USA:s presidents klimatrådgivare i Helsingfors. Nästa offer är VD:n för världens största oljebolag. Det verkar som klimataktivister går från tal till extrema handlingar. Thriller. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Sokea oraakkeli.
  Lägg till i:
 52. Ilvesvaara (2021)

  Omslagsbild för Ilvesvaara

  Av: Lehtolainen, Leena

  Ilvesvaara Talbok Talbok

  Del 5 i serien som börjar med Henkivartija. Livvakt Hilja Ilveskero anlitas av ett hemligt natursemestercenter för superrika i östra Lappland. Framme i Ilvesvaara märker Hilja att detta inte bara är ett vanligt spahotell, utan en lyxig nöjespark, som bara är tillgänglig för åtta gäster åt gången och där djurlivet strövar fritt. Att ansvara för säkerheten här visar sig vara en tuff uppgift för Hilja. Thriller. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Ilvesvaara.
  Lägg till i:
 53. Jos et valvo (2021)

  Omslagsbild för Jos et valvo

  Av: Melentjeff, Jaakko

  Jos et valvo Talbok Talbok

  En obduktion visar att chefredaktören för en veckotidning i Tammerfors har mördats med en blandning av läkemedel. När ett citat ur Uppenbarelseboken dyker upp på hans grav, och när det finns indikationer på ett liknande fall i Stockholm, söks en seriemördare i Norden. Kriminalinspektör Paula Korhonen får hjälp av den gemensamma nordiska enheten för grova brott. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Jos et valvo.
  Lägg till i:
 54. Pelontekijät (2021)

  Omslagsbild för Pelontekijät

  Av: Sipilä, Jarkko

  Pelontekijät Talbok Talbok

  Del 21 i serien som utspelas på polisstationen Takamäki i Helsingfors. Två skott avlossas genom dörren till ett flerfamiljshus. Skytten lyckas fly och den boende vill inte prata med polisen. Fallet hamnar hos kriminalkommissarie Kari Takamäkis grupp men prioriteras ner då de måste arbeta med allvarligare fall. Situationen förändras dock abrupt och polisen måste ta itu med den tystnadskultur som råder ibland kriminella. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Pelontekijät.
  Lägg till i:
 55. Kontti (2021)

  Omslagsbild för Kontti

  Av: Ollikainen, Aki

  Kontti Talbok Talbok

  En död kropp hittas i en container i Helsingfors. När kommissarie Paula Pihlaja börjar utreda fallet leder spåren till ett familjeföretaget i Afrika. Samtidigt skakas Paulas privatliv. I sin ungdom har hon gett upp sitt barn för adoption, och nu döms en pojke i tjugoårsåldern för mord. Paula plågas av skulden för pojkens öde. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Kontti.
  Lägg till i:
 56. Sulhasmies (2021)

  Omslagsbild för Sulhasmies

  Av: Mäki, Reijo

  Sulhasmies Talbok Talbok

  Jussi Vares tillhör kriminella kretsar i Åbo. När han ska gifta sig försvinner bruden på bröllopsdagen. Sedan hittas två lik. Båda offren har kopplingar till Jussi. Polisens spaningsarbete riktar in sig på honom och på motorcykelgänget MotoFukkers. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Sulhasmies.
  Lägg till i:
 57. Charlotan tarina (2021)

  Omslagsbild för Charlotan tarina

  Av: Tuominen, Pirjo

  Charlotan tarina Talbok Talbok

  Charlotta växer upp övervakad av sin adliga mor och får uppleva sin officersfars offentliga avrättning. Till slut möter hon Wolter som redan som ung ärvt sin borgarsläkts bruk och enormt ansvar. Men ståndsskrank utgör ett hinder för deras kärlek. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Charlotan tarina.
  Lägg till i:
 58. Pumpulienkeli (2021)

  Omslagsbild för Pumpulienkeli

  Av: Alakoski, Susanna

  Pumpulienkeli Talbok Talbok

  Historien om Hilda, som kastas ut från en trygg tillvaro som bonddotter i Österbotten efter att ha blivit gravid utom äktenskapet. Hilda får slita ont som piga på en gård inte långt hemifrån. Bomullen blir vägen ut, på gott och ont. Bomullsängeln handlar om flickors utsatthet, om kvinnlig vänskap och bildningstörst. Den visar hur tiden vi lever i kan avgöra våra liv i högre grad än de val vi har möjlighet att göra. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Pumpulienkeli.
  Lägg till i:
 59. Rottien pyhimys (2021)

  Omslagsbild för Rottien pyhimys

  Av: Kanto, Anneli

  Rottien pyhimys Talbok Talbok

  Historisk roman som handlar om hur Hattula kyrka smyckas med helgon och scener ur bibliska berättelser. För att få arbetet färdigt i tid måste målarna värva Pellina, en flicka som ansågs vara konstig. Men hon kunde teckna. Kyrkan, arbetsgemenskapen och sommaren skakar om allas liv. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Rottien pyhimys.
  Lägg till i:
 60. Saarelaislaulu (2021)

  Omslagsbild för Saarelaislaulu

  Av: Havaste, Paula

  Saarelaislaulu Talbok Talbok

  Del 4 i serien som börjar med Pronssitähti. Året är 1967. Pensionatsvärdinnan Vilja kan äntligen förverkliga sin långvariga dröm. Moster Anna har skaffat ett resetillstånd till Vilja som berättigar henne att åka ända till Tallinn. Med samma buss åker också Viljas dotter Merle och Aives son Vilmar, som har blivit utvalda att representera sovjetrepubliken Estlands unga kommunister på pionjärernas sommarläger i Finland. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Saarelaislaulu.
  Lägg till i:
 61. Näkijä (2021)

  Omslagsbild för Näkijä

  Av: Mustonen, Enni

  Näkijä Talbok Talbok

  Del 8 i serien som börjar med Paimentyttö. Augusti 1953 möts det förflutna och framtiden när Kirsti åker för att träffa sin dotter i Los Angeles. Arbetet håller Viena ihop, även om hjärtat håller på att brista. I kulisserna och omklädningsrummen ser Viena en stjärna lysa och slockna. När Viena slutligen blir Monroes förtrogna påkläderska, är det inte längre bara fråga om rollkläder utan om liv och död. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Näkijä.
  Lägg till i:
 62. Mitä tapahtui merenneidoille (2021)

  Omslagsbild för Mitä tapahtui merenneidoille

  Av: Multisilta, Jenni

  Mitä tapahtui merenneidoille Talbok Talbok

  Nella förbereder sig för sitt livs roll när hennes bästa vän Linda försvinner. Linda har lämnar ett oavslutat konstverk som innehåller ledtrådar till hennes försvinnande. Det finns kopplingar till en övergiven ö utanför Uleåborg och en båtolycka för hundra år sedan där tjugo kvinnor drunknade. Psykologisk thriller. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Mitä tapahtui merenneidoille.
  Lägg till i:
 63. Roihu (2021)

  Omslagsbild för Roihu

  Av: Niskakangas, Tuomas

  Roihu Talbok Talbok

  En djup ekonomisk kris delar det finska folket. Under en massdemonstration bränner en ung kvinna sig till döds. Hon lämnar efter sig en hemlighet som kan fälla landets regering. Den unge premiärministern Leo Koski vaknar till en verklig mardröm, han har hamnat mitt i ett maktspel och har bara ett dygn på sig att lösa dilemmat som hotar tusentals människors liv, och hela Finlands framtid. Thriller. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Roihu.
  Lägg till i:
 64. Ainoa kotini (2021)

  Omslagsbild för Ainoa kotini

  Av: Brotherus, Hanna

  Ainoa kotini Talbok Talbok

  En roman där en kvinna ser tillbaka på sitt liv efter att barnen har lämnat hemmet. Hon vill försöka förstå hur många liv hon faktiskt har levt utan att någonsin ha stannat upp för att tänka efter. Vi får följa en skoningslös resa till hennes barndomshem och hennes egen familj. En berättelse om barndom och moderskap, familje- och parrelationer och om sorger som överförts från en generation till en annan men också om överflödande kärlek. Inläsning på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Ainoa kotini.
  Lägg till i:
 65. Maa kuin veri (2021)

  Omslagsbild för Maa kuin veri

  Av: Ranne, Katriina

  Maa kuin veri Talbok Talbok

  En roman om fyra generationer finländare mitt i en regnskog. 1906 lämnar Kaarlos familj Lahtis för att emigrera till Argentina. Hemma patruller gendarmer och arbetarnas försörjning är mager. I stället går drömmarna till andra sidan Atlanten där de ska kunna njuta frukterna av paradis, frihet och välstånd. Deras ättlingar fortsätter dock att vara finländare, trots att de aldrig har varit i Finland. De sliter hårt och lever som om de vore fristående från övriga världen. Inläsning på finska.?

  Klicka för att sätta betyg på Maa kuin veri.
  Lägg till i:
 66. Kelloja ja vieraita (2021)

  Omslagsbild för Kelloja ja vieraita

  Av: Blasim, Hassan

  Kelloja ja vieraita Talbok Talbok

  Den irakiske författaren Hassan Blasim roman berättar om hur den internationellt prisade författaren Elias tvingas bort från sitt hemland av Isis. Han hamnar som asylsökande i det nordliga landet Soololandia, en plats där främlingar alltid förblir främlingar och där Jantes och oberäknelighetens lag råder.

  Klicka för att sätta betyg på Kelloja ja vieraita.
  Lägg till i:
 67. Syyskirja (2021)

  Omslagsbild för Syyskirja
  romaani

  Av: Venho, Johanna

  Syyskirja Talbok Talbok

  En konstnärsroman om Tove Jansson. Året är 1991, det råder lågkonjunktur i Finland och oro för den globala uppvärmningen. Den unga ekoaktivisten Maria hamnar på en ö för att träffa 78-åriga Tove Jansson, som precis har gett ut en ny novellsamling. När Maria skriver om Tove öppnar sig ett liv i konsten för henne, med dess inslag av uppror, tröst, äventyr och skratt. Berättelsen rör sig genom flera decennier och beskriver konsekvenserna av de val som varje människa måste bära tyngden av.

  Klicka för att sätta betyg på Syyskirja.
  Lägg till i:
 68. Kuka viereesi jää (2021)

  Omslagsbild för Kuka viereesi jää

  Av: Rantsi, Niko

  Kuka viereesi jää Talbok Talbok

  Rikskriminalens och västra Nylandspolisens gemensamma team står inför en brottshärva, som bland annat innefattar en kidnappning, diamantlösen och en försvunnen bankrånare. Det kräver en stor arbetsinsats av alla i teamet. I bakgrunden finns samma brottsliga och en viss Pertti Mäki som man försökt få fast flera gånger utan att lyckas. Till slut måste polisen fråga sig hur stora uppoffringar de är beredda att göra. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Kuka viereesi jää.
  Lägg till i:
 69. Kieli jota puhuimme (2021)

  Omslagsbild för Kieli jota puhuimme

  Av: Ginzburg, Natalia

  Kieli jota puhuimme Talbok Talbok

  I den självbiografiska klassikern tecknar författaren ett porträtt av sin familj. Den inleds med minnen från uppväxten i 1920-talets Turin, där fadern står i centrum: en forskare, antifascist men också en patriark. Den ena familjemedlemmen efter den andra hamnar i fängelse, något som får modern att känna både rädsla och stolthet. Raslagarna från 1938 påverkar familjen eftersom fadern är jude, liksom kriget och den tyska ockupationen.

  Klicka för att sätta betyg på Kieli jota puhuimme.
  Lägg till i:
 70. Taivaallinen vastaanotto (2021)

  Omslagsbild för Taivaallinen vastaanotto
  Lägg till i:
 71. Norjalainen tyttöystävä (2021)

  Omslagsbild för Norjalainen tyttöystävä

  Av: Remes, Matti

  Norjalainen tyttöystävä Talbok Talbok

  Spåren efter det norska bankrånet leder till soliga Hangö. Där står Ruben Waara återigen inför en livsfarlig konflikt. Arvet han fått visar sig vara allt annat än ärligt tjänade pengar. Först får han polisen efter sig, och sedan brottslingarna. När bankrånarna, som frigivits från fängelset, börjar dö en efter en i staden, kan Ruben Waara inte göra annat än grundligt utreda saken, vare sig han vill det eller ej. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Norjalainen tyttöystävä.
  Lägg till i:
 72. Puuvillatehtaan varjossa (2021)

  Omslagsbild för Puuvillatehtaan varjossa

  Av: Antell, Ann-Christin

  Puuvillatehtaan varjossa Talbok Talbok

  Första delen i en romanserie om Åbo. Jenny är pastorsdottern som i unga år blev änka. I 1800-talets Åbo, under industrialiseringen, är hon en engagerad kvinna som samlar in pengar till välgörenhet och folkbiblioteksstiftelsen. Privat blir hon bekant med två män med diametralt olika bakgrunder, en relation som blir grogrunden till ett triangeldrama. En berättelse om en självständig kvinna i en tid då både arbetar- och kvinnorättsrörelsen börjar ta fart. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Puuvillatehtaan varjossa.
  Lägg till i:
 73. Finnskogen, kiven kiilto (2020)

  Omslagsbild för Finnskogen, kiven kiilto

  Av: Larsen, Britt Karin

  Finnskogen, kiven kiilto Talbok Talbok

  Tredje delen i serien som börjar med Finnskogen - elämän kehto (Livets vagga). Det råder hungersnöd i trakten och i Mustamäki måste den enda kon gå till slakt. För vissa är utvandring till Amerika det enda hoppet. Taneli återvänder från fängelset i Christiania men det förgångna låter sig inte glömmas bort. I Christiania bor mamman till gymnasisten som Taneli dödade och kan inte heller glömma. Svårast är det dock för dem, som inte kan förlåta sig själva.

  Klicka för att sätta betyg på Finnskogen, kiven kiilto.
  Lägg till i:
 74. Elämä (2020)

  Omslagsbild för Elämä
  Kari Tapio 1945-2010

  Av: Heikkinen, Antti

  Elämä Talbok Talbok

  Författaren berättar om schlagerstjärnan Kari Tapios liv, från ungdomsdansbandet via inspelningar hos Fazer och en mängd populära sånger där Tapio sjunger om berusande lycka såväl som om tragisk undergång. Genom efterlämnade anteckningar och brev samt intervjuer med branschfolk och närstående till honom får vi en bild av privatpersonen Tapio. Inläsning på finska

  Klicka för att sätta betyg på Elämä.
  Lägg till i:
 75. Tuhkaan piirretty maa (2020)

  Omslagsbild för Tuhkaan piirretty maa

  Av: Rautiainen, Petra

  Tuhkaan piirretty maa Talbok Talbok

  Enare, finska Lappland 1944. Olavi Heiskanen arbetar i ett fångläger som drivs av tyskarna, där inte bara fångarna utan även vakterna måste kämpa för att bevara sin mänsklighet. När freden kommer ligger många brott djupt begravda. Journalisten Inkeri Lindqvist flyttar 1947 norrut för att skriva en serie reportage om Lapplands återhämtande efter kriget. När Inkeri får Olavi som hyresgäst, börjar gruvliga hemligheter att anas. Debutroman. Inläsning på finska

  Klicka för att sätta betyg på Tuhkaan piirretty maa.
  Lägg till i:
 76. Kuoleman kulissit (2020)

  Omslagsbild för Kuoleman kulissit

  Av: Tarasova, Anniina

  Kuoleman kulissit Talbok Talbok

  Reija Wren får ett attraktivt arbete inom en amerikansk megakorporation och ska öppna deras nya kontor i Ryssland. En död kropp hittas emellertid under själva invigningsfestligheterna och historien utvecklar sig i stället till ett mordmysterium

  Klicka för att sätta betyg på Kuoleman kulissit.
  Lägg till i:
 77. Kun kuningas kuolee (2020)

  Omslagsbild för Kun kuningas kuolee

  Av: Backman, Elina

  Kun kuningas kuolee Talbok Talbok

  Saana Havas har fått sparken som journalist. Hon återhämtar sig en sommar hos sin moster i Hartola. Där börjar hon undersöka ett fall med en tonårsflicka som dog 30 år tidigare, och som skakade lugnet i den lilla staden. Samtidigt i Helsingfors hittas en brandmärkt kropp. Kriminalkommissarie Jan Leino utreder fallet. Saana och Jan träffas på en blinddate och det visar sig att det finns kopplingar mellan morden. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Kun kuningas kuolee.
  Lägg till i:
 78. Papan kanssa kahvilla (2020)

  Omslagsbild för Papan kanssa kahvilla

  Av: Saahko, Lotta-Sofia

  Papan kanssa kahvilla Talbok Talbok

  Lotta-Sofia Saahko, författare och artist, berättar sin morfars historia, Jorma Saahko. Morfadern var en av de sista evakuerade i Karelen och han tillbringade sin barndom på slåtterfälten. Här berättar han för sitt barnbarn om hur det var. De pratar också om musik, ett gemensamt intresse. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Papan kanssa kahvilla.
  Lägg till i:
 79. Joku voisi kutsua sitä kohtaloksi (2020)

  Omslagsbild för Joku voisi kutsua sitä kohtaloksi

  Av: Mantila, Markku

  Joku voisi kutsua sitä kohtaloksi Talbok Talbok

  Berättelsen om människorna på Mantilanmäki. Det förflutna förföljer Lauttam lika mycket som grevinnan Hellet som rektor Larvala. De måste alla möta sina spöken och tänka på vad som verkligen är viktigt här i livet. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Joku voisi kutsua sitä kohtaloksi.
  Lägg till i:
 80. Viipurin menetys (2020)

  Omslagsbild för Viipurin menetys

  Av: Kosonen, Kristian

  Viipurin menetys Talbok Talbok

  Krigsroman som utspelas i Viborg på Karelska näset 1944. Röda armén är överlägset det finska försvaret och det finska soldaterna står inför en omöjlig uppgift. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Viipurin menetys.
  Lägg till i:
 81. Syntymättömän testamentti (2020)

  Omslagsbild för Syntymättömän testamentti

  Av: Seppälä, Juha

  Syntymättömän testamentti Talbok Talbok

  Berättaren i romanen är det fyra månader gamla fostret Joel som dog i en bilolycka 1969. Joel flyter fritt omkring i historien under hundra år – från början av 1900-talet till nutid. Hans förfäder hade en cirkus i Wien som sedan flyttade till Finland. I den fantasifulla berättelsen flyr bland annat ett lejon till Viborg där skulptören Finn behöver ett djur som modell till en staty. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Syntymättömän testamentti.
  Lägg till i:
 82. Mullojoki, 1950 (2020)

  Omslagsbild för Mullojoki, 1950

  Av: Linturi, Jenni

  Mullojoki, 1950 Talbok Talbok

  Finland på 1950-talet. Olavi Puolakka har planer att flytta till Helsingfors och påbörja sin akademiska karriär. Då berättar hans flickvän Martta att hon är gravid. Den unga familjen flyttar till Mullojoki i Tavastland, där Martta måste anpassa sig till att leva i samma hushåll som Olavis mor och hans bror Kalevi. Olavi får vikariat i en skola, vilket han ser som något tillfälligt. Hans drömmar är större än livet i Mullojoki. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Mullojoki, 1950.
  Lägg till i:
 83. Ruumiinpuntari (2020)

  Omslagsbild för Ruumiinpuntari
  jännitysromaani

  Av: Hyyti, Pekka

  Ruumiinpuntari Talbok Talbok

  Sommaren 1930. Det är uppror i Finland när en grupp anhängare i Lapporörelsen kidnappar två ledamöter från parlamentet i Helsingfors. Polis Victory Bear blir ansvarig jakten på kidnapparna. Samtidigt samlas bönder i Tammerfors för att anordna ett demonstrationståg. Journalisten In Djurling bevakar händelseförloppet. Historisk kriminalroman. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Ruumiinpuntari.
  Lägg till i:
 84. Kirjeitä Suolavuonolta (2020)

  Omslagsbild för Kirjeitä Suolavuonolta
  kertomus äänistä ja hiljaisuudesta

  Av: Lintunen, Maritta

  Kirjeitä Suolavuonolta Talbok Talbok

  Sigvald Johansen är en expert inom akustisk design. Nu vill genomföra ett projekt som kräver total tystnad. Han flyttar till en stuga i avlägsna Suolavuonolle. Därifrån skriver han brev till Olaf, sin barndomsvän i Oslo. Men breven glesnar. Sigvald närmar sig den totala tystnaden. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Kirjeitä Suolavuonolta.
  Lägg till i:
 85. Kotkanpesä (2020)

  Omslagsbild för Kotkanpesä

  Av: Remes, Ilkka

  Kotkanpesä Talbok Talbok

  Thriller där Finland är ett land där riksåklagaren kontrollerar medborgarna och förföljer oliktänkande. Landet är dessutom allierat med ett Tyskland som vann andra världskriget. En massiv operation, som inbegriper både den nazistiska regeringen och USA och FBI, är på gång. Matematikern Erika Manner, som sitter fängslad, får en dag besök av en representant för Gestapo och får ett hemligt uppdrag i Berlin som bara måste lyckas. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Kotkanpesä.
  Lägg till i:
 86. Kaikki kadonneet (2020)

  Omslagsbild för Kaikki kadonneet

  Av: Vasantola, Satu

  Kaikki kadonneet Talbok Talbok

  Annu mister båda sina föräldrar som barn. Modern dör och fadern hamnar i fängelse. Även lillasystern Maaru försvinner bort någonstans. Annu växer i stället upp i en fosterfamilj. I vuxen ålder utbildar hon sig till gynekolog, och i arbetet träffar hon andra kvinnor som, liksom hon själv, blivit övergivna och lämnade till andra. Hon får ingen ro innan hon har fått reda på vad som egentligen hände i det förflutna. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Kaikki kadonneet.
  Lägg till i:
 87. En juhli, Mielensäpahoittaja (2020)

  Omslagsbild för En juhli, Mielensäpahoittaja

  Av: Kyrö, Tuomas

  En juhli, Mielensäpahoittaja Talbok Talbok

  För tio år sedan gav författaren ut boken Mielensäpahoittaja – en humoristisk och satirisk skildring av det moderna livet. Nu kommer en uppföljare där jubileet firas. Många humoristiska tal hålles. Tuomas Kyrö, 1974- , finsk författare, krönikör och tecknare. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på En juhli, Mielensäpahoittaja.
  Lägg till i:
 88. Operaatio Punainen kettu (2020)

  Omslagsbild för Operaatio Punainen kettu

  Av: Immonen, Helena

  Operaatio Punainen kettu Talbok Talbok

  Operation Red Fox har börjat. En kris blir inledning till ett krig på finsk mark. Joni Koivu, en ung finsk reservofficer, skickas med sitt team till Gotland för att tillsammans med svenskarna samla ihop en armé. Jonis storasyster Riina ingår också i reserven och ser med oro på hur krisen eskalerar och fruktar för sin bror. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Operaatio Punainen kettu.
  Lägg till i:
 89. Varjo (2020)

  Omslagsbild för Varjo

  Av: Kaarnakari, Ville

  Varjo Talbok Talbok

  Genom ett beslut av underrättelsetjänstens chef, överste M.S., och befälhavaren för Försvarsmakten inrättas en hemlig organisation, sektion V – Division of the Defense Forces Intelligens. Bara ett fåtal människor känner till dess existens. När ett polisärende utvecklas till en militärt problem måste sektion V rycka in. Framtidsthriller. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Varjo.
  Lägg till i:
 90. Naistenkutsut (2020)

  Omslagsbild för Naistenkutsut

  Av: Pakkanen, Outi

  Naistenkutsut Talbok Talbok

  Influeraren Max Luotola uttalar sina sista, ödesdigra ord i ett debattprogram en fredagskväll. Framför tv:n, var och en på sitt håll, följer fyra mycket olika kvinnor programmet: Jutta, Lotta, Nette och Ditte. Alla har, eller har haft, någon slags relation till Max, och var och en av dem har en god anledning att önska livet ur denna fullblodsnarcissist. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Naistenkutsut.
  Lägg till i:
 91. Totuuden kuriiri (2020)

  Omslagsbild för Totuuden kuriiri

  Av: Mustaluoto, Seppo

  Totuuden kuriiri Talbok Talbok

  Del 3 i serien som börjar med Slaavilainen peli. Janne Norrman som är officer i de finska specialtrupperna får till uppgift att ta hand om en rysk avhoppare. Uppdraget tar honom till Istanbul där allt exploderar och plötsligt är Norrman indragen i en internationell maktkamp där han måste göra svåra val. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Totuuden kuriiri.
  Lägg till i:
 92. Jälkikaiku (2020)

  Omslagsbild för Jälkikaiku

  Av: Lehtolainen, Leena

  Jälkikaiku Talbok Talbok

  Maria Kallios team av poliser får i uppdrag att klara upp mordet på en ung invandrarpojke. Är det fråga om ett hatbrott? När en ung irakier som är misstänkt för våldtäkt, sätts på fri fot i väntan på rättegång, börjar sociala medier koka och falska twitterkonton dyker upp, Även Maria och hennes kollegor får sin del. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Jälkikaiku.
  Lägg till i:
 93. Mitä männyt näkevät (2020)

  Omslagsbild för Mitä männyt näkevät
  romaani

  Av: Soudakova, Anna

  Mitä männyt näkevät Talbok Talbok

  År 1936 firar Yuri sin femårsdag i Leningrad. Han vet ännu inte att i slutet av sommaren kommer hans familj att splittras. Hans föräldrar kommer att fängslas och han och hans systrar kommer att skickas till Uzbekistan. När syskonen återvänder till Leningrad många år senare måste de använda all sin fantasi och list för att överleva i vardagen. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Mitä männyt näkevät.
  Lägg till i:
 94. Valaanluiset koskettimet (2020)

  Omslagsbild för Valaanluiset koskettimet

  Av: Liehu, Rakel

  Valaanluiset koskettimet Talbok Talbok

  År 1943 kommer ett antikt piano till en prästgård i norra Finland. För dottern i gården berättar pianot sina minnen. Pianot tillverkades i S.t Petersburg men har varit över hela Europa med sina tidigare ägare - som inkluderar den mystiska grevinnan, den sjuke unge Pino och hypnotisören Jean Charcot. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Valaanluiset koskettimet.
  Lägg till i:
 95. Klik (2020)

  Omslagsbild för Klik

  Av: Järvelä, Jari

  Klik Talbok Talbok

  Iris är en åskådare i tillvaron. Hon fotograferar både det spanska inbördeskriget, Ameilia Earhart och prinsessan Diana. Men hon är en maskot åt andra som tar åt sig äran och hon upplever 1900-talets stjärnor och tragedier ur sitt eget perspektiv. Filosofisk roman om hur verkligheten avbildas och vem som har tolkningsrätt. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Klik.
  Lägg till i:
 96. Tarina (2020)

  Omslagsbild för Tarina

  Av: Hotakainen, Kari

  Tarina Talbok Talbok

  Landsbygden har förvandlats till rekreationsområde. Alla bor i staden. Yrken och arbetsformer har förändrats eller helt försvunnit, ingen hittar sin plats, sakerna har glidit ur händerna. Beslutsfattarna har problem. När bostäderna inte räcker till alla, börjar ett grymt utslagningsspel. Bostäderna utdelas till dem som fabulerar bäst, andra hamnar i tillfälliga bostäder byggda i affärscentra. Satirisk samtidsroman. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Tarina.
  Lägg till i:
 97. Pimeän arkkitehti (2020)

  Omslagsbild för Pimeän arkkitehti

  Av: Hautala, Marko

  Pimeän arkkitehti Talbok Talbok

  Joni Widenius som vuxit upp i en välbärgad familj flyttar till ett flerfamiljshus för första gången i sitt liv. Det visar sig att lägenhetens förra ägare dödade sin dotter i husets källare. Efter många sömnlösa nätter börjar Joni höra röster från den mörka trappuppgången. Joni kommer i kontakt med en granne som berättar att något ansätter de boende. Psykologisk skräck. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Pimeän arkkitehti.
  Lägg till i:
 98. Nainen joka rakasti hyönteisiä (2020)

  Omslagsbild för Nainen joka rakasti hyönteisiä

  Av: Ahava, Selja

  Nainen joka rakasti hyönteisiä Talbok Talbok

  Maria är sedan barnsben intresserad av insekter. Hon börjar, som sin historiska förebild Maria Sibylla Merian, 1647-1717, att teckna metamorfosens olika stadier. Boken skildrar relationen mellan människan och naturen. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Nainen joka rakasti hyönteisiä.
  Lägg till i:
 99. Timo Sarpaneva (2020)

  Omslagsbild för Timo Sarpaneva
  taide ja elämä

  Av: Sarpaneva, Marjatta

  Timo Sarpaneva Talbok Talbok

  Biografi över Timo Sarpaneva, 1926-2006, finländsk glaskonstnär och formgivare. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Timo Sarpaneva.
  Lägg till i:
 100. Mustaa jäätä (2020)

  Omslagsbild för Mustaa jäätä

  Av: Vuori-Kemilä, Anne

  Mustaa jäätä Talbok Talbok

  Relationsroman, med deckarinslag, om Gulffi och Siri som båda måste hantera mörka och tragiska händelser. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Mustaa jäätä.
  Lägg till i:
 101. Sinimusta kyyti (2020)

  Omslagsbild för Sinimusta kyyti
  Väinö Mujusen tutkimuksia

  Av: Bagge, Tapani

  Sinimusta kyyti Talbok Talbok

  Historisk deckare som utspelas under hösten 1946 då Väinö Mujunen, före detta chef för statens polisavdelning, arbetar som privatdetektiv. Han får ett uppdrag av en kvinna att leta rätt på hennes försvunna far. Spaningarna för Mujunen tillbaka till händelser som inträffade i början av 1930-talet. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Sinimusta kyyti.
  Lägg till i:
 102. Kirjoituskonevaras (2020)

  Omslagsbild för Kirjoituskonevaras

  Av: Kyrö, Tuomas

  Kirjoituskonevaras Talbok Talbok

  Kåserier av den finländske författaren Tuomas Kyrö, 1974- . Han skriver om allt från barndomsminnen och nedslag i sitt liv till reflektioner kring personer som Veikko Huovinen, Matti Nykänen, Carrie Bradshaw och Donald Trump. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Kirjoituskonevaras.
  Lägg till i:
 103. Runoilija (2020)

  Omslagsbild för Runoilija
  eli miten veitsellä filosofoidaan

  Av: Kännö, Heikki

  Runoilija Talbok Talbok

  Historisk roman som både innehåller ett mordmysterium och ett filosofiskt resonemang kring konstnärens moral. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Runoilija.
  Lägg till i:
 104. Raija (2020)

  Omslagsbild för Raija

  Av: Hellsten, Ritva

  Raija Talbok Talbok

  Biografisk roman om den finländska författaren Raija Siekkinen, 1953-2004. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Raija.
  Lägg till i:
 105. Margarita (2020)

  Omslagsbild för Margarita

  Av: Kytömäki, Anni

  Margarita Talbok Talbok

  Skildring som kretsar kring några människoöden i den finska skogsbygden på 1950-talet. Senni masserar spagäster liksom hennes pappa gjort före henne, men drömmer om att åka långt bort. Mikko är en soldat som stannar på sin post trots att han fruktar att sista striden närmar sig. Antti studerar skogar och bestämmer vilket område som ska huggas ner och vilket som ska sparas. Finlandiapriset 2020. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Margarita.
  Lägg till i:
 106. Kansalliskirjailija (2020)

  Omslagsbild för Kansalliskirjailija
  romaani

  Av: Hämäläinen, Karo

  Kansalliskirjailija Talbok Talbok

  Biografisk skildring i romanform om den finländske författaren Väinö Linna, 1920-1992. Karo Hämäläinen, 1976- , finländsk journalist och författare. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Kansalliskirjailija.
  Lägg till i:
 107. Agatha Christie (2020)

  Omslagsbild för Agatha Christie
  arvoituksellinen elämä

  Av: Baylac, Marie-Hélène

  Agatha Christie Talbok Talbok

  Biografi över den engelska deckarförfattaren Agatha Christie, 1890-1976. Marie-Hélène Baylac, fransk författare och historiker. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Agatha Christie.
  Lägg till i:
 108. Vedet silmissä (2020)

  Omslagsbild för Vedet silmissä

  Av: Vaahtera, Veera

  Vedet silmissä Talbok Talbok

  Ståuppkomiker Jenna Haverinen har lärt sig att i första hand lita på sig själv i livet. Bakom henne ligger den svåra barndomen, ur vilken hon kan ta fram svart humor vid sina uppträdanden. Ingenting är väl så allvarligt att man inte kan skratta åt det? Men det kan vara svårt att få andra att skratta när man själv helst av allt vill gråta. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Vedet silmissä.
  Lägg till i:
 109. Yliaika (2020)

  Omslagsbild för Yliaika

  Av: Leino, Piia

  Yliaika Talbok Talbok

  År 2052 kommer Finland att blomstra och det kommer bara att finnas friska människor på Helsingfors gator. Men välbefinnandet har ett pris: det finska medborgarskapet är begränsat till personer under 75 år. Dystopi. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Yliaika.
  Lägg till i:
 110. Silloin tällöin onnellinen (2020)

  Omslagsbild för Silloin tällöin onnellinen
  pelosta, kirjoittamisesta ja kirjoittamisen pelosta

  Av: Rönkä, Antti

  Silloin tällöin onnellinen Talbok Talbok

  Korrespondens mellan den finländske författaren Petri Tamminen, 1966- och hans son Antti Rönkä, 1996- . Det börjar med att Antti skickar ett romanutkast till Petri. Sedan utvecklas det till ett samtal om förhållandet mellan far och son, om rädsla och skam, och om längtan att accepteras. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Silloin tällöin onnellinen.
  Lägg till i:
 111. Tytön huone (2020)

  Omslagsbild för Tytön huone

  Av: Sinervo, Helena

  Tytön huone Talbok Talbok

  Roman om en mor-dotterrelation. Sofia är 18 år när hon ska bryta upp från hemmet i Kanada. Hon har stora planar, ska studera syntetisk biologi och hitta lösningen på jordens framtid. Hennes mamma Sarah funderar över sin egen ungdom och vad som hände i Paris när hon var 24 år. Och hur kommer Sarahs liv att se ut när Sofias rum är tomt? Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Tytön huone.
  Lägg till i:
 112. Vaaran vuodet (2020)

  Omslagsbild för Vaaran vuodet

  Av: Konstig, Joonas

  Vaaran vuodet Talbok Talbok

  Helsingfors våren 1945. Aarne, som varit fjärrpatrullman, bygger tillsammans med sin engelskfödda hustru upp ett nytt liv. Lillebror Hugo är nybliven detektiv hos finska säkerhetspolisen. Han tillbringade kriget i fängelse för sina kommunistiska sympatiers skull och är fylld med hämndlystnad mot borgerliga Finland. Ett lik som hittas i hamnen leder till en uppgörelse mellan bröderna. Spionthriller. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Vaaran vuodet.
  Lägg till i:
 113. Sitten alkoi sade (2020)

  Omslagsbild för Sitten alkoi sade

  Av: Lähteenmäki, Laura

  Sitten alkoi sade Talbok Talbok

  Terapeuten Paula lyssnar ständigt på patienters bekymmer men kan inte förstå varför dottern Elina, efter ett långt äktenskap, vill skilja sig från Kasper. Människor kring Paula försvinner efterhand: svärsonen som går under, maken som dör och en viktig vänskap som avslutats. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Sitten alkoi sade.
  Lägg till i:
 114. Sattunut syntymään (2020)

  Omslagsbild för Sattunut syntymään
  romaani

  Av: Varis, Tuula-Liina

  Sattunut syntymään Talbok Talbok

  När tvillingarna Assi och Essi föds under finska fortsättningskriget fruktar deras mamma för flickornas liv. Men tvillingarna överlever och växer upp med jäktande föräldrar, grälande mostrar och en storasyster som är stolt över sin roll. Berättelsen löper från efterkrigstiden till nutid. Det vardagliga livet skildras med värme och kärlek. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Sattunut syntymään.
  Lägg till i:
 115. Pisara veressä (2020)

  Omslagsbild för Pisara veressä

  Av: Jokinen, Seppo

  Pisara veressä Talbok Talbok

  En liten pojke upptäcker en matta med blodfläckar i köpcentrets tvätteri. Detta startar en lavin av händelser som kommissarie Sakari Koskinen i Tammerfors inte kan förbigå. Spåren leder årtionden tillbaka i tiden, ända till det gamla olösta mord som var det första stora fallet i konstapel Koskinens karriär. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Pisara veressä.
  Lägg till i:
 116. Kesken jääneet hetket (2020)

  Omslagsbild för Kesken jääneet hetket

  Av: Cantell, Saara

  Kesken jääneet hetket Talbok Talbok

  För två år sedan flyttade Virva från Finland. När hennes syster skadas i en bilolycka återvänder hon. Väl hemma hittar hon en låda med fotografier från sin barndom. Utifrån fotonas fragmentiserade ögonblicksbilder pusslar Virva ihop sitt liv. Debutroman av Saara Cantell, 1968- , finländsk filmregissör och manusförfattare. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Kesken jääneet hetket.
  Lägg till i:
 117. Ihana tyttö (2020)

  Omslagsbild för Ihana tyttö

  Av: Kilkku, Elina

  Ihana tyttö Talbok Talbok

  15 år gammal är Reetta i sjunde himlen. Hon får huvudrollen i en musikal som regisseras av en professionell regissör. Jarmo, i fyrtioårsåldern, är en erfaren teaterman och behandlar Reetta som en vuxen. Reetta vill lysa och är beredd att ge Jarmo allt vad han vill ha. Ungdomsroman som berättar om ett förhållande där ena parten har all makt och den andra saknar tillfälle att säga nej. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Ihana tyttö.
  Lägg till i:
 118. H2O (2020)

  Omslagsbild för H2O
  romaani

  Av: Laitila Kälvemark, Tiina

  H2O Talbok Talbok

  Hester är en kvinna med många personligheter. När Hester skulle vilja dyka i sjöar och dammar, vill bohemiska Hani och petiga Ofelia andra saker. Rösterna talar i Hesters huvud och hon vet inte vem hon ska tro på. I samband med styvfaderns sjukdom börjar Hester rota i sitt förflutna. Samtidigt som minnena befriar ändrar de också historien. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på H2O.
  Lägg till i:
 119. Pirtumiehet (2020)

  Omslagsbild för Pirtumiehet
  kertomus perustuu Jarmo Impolan tarinoihin

  Av: Koivukari, Tapio

  Pirtumiehet Talbok Talbok

  När förbudslagen mot alkoholhaltiga drycker träder i kraft i den unga republiken Finland ser Viku sin chans. Han köper smuggelsprit, tappar den i mindre flaskor och startar en vinstrik affärsverksamhet. Nu är Viku framgångsrik och gifter sig med dottern i en fin familj. Klassgränserna är dock starka och langarens rykte svårt att bli av med. Dubbelmoralen finns överallt. Skälmroman. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Pirtumiehet.
  Lägg till i:
 120. Kantajat (2020)

  Omslagsbild för Kantajat

  Av: Peura, Maria

  Kantajat Talbok Talbok

  I Tornedalen på slutet av 1950-talet pågår en omfattande smugglingsverksamhet. Sofias pappa är en framgångsrik smugglare men efter ett våldsdåd hamnar han i fängelse. När han kommer ut påstår han sig blivit frälst. Alla i byn tror på honom, alla utom Sofias mamma. Sofia och hennes pappa undertecknar ett ödesdigert avtal. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Kantajat.
  Lägg till i:
 121. Mainingin varjo (2020)

  Omslagsbild för Mainingin varjo

  Av: Nivukoski, Paula

  Mainingin varjo Talbok Talbok

  Kvinnorna i prästgården tiger när faderns steg hörs i trappan. Evalina fogar sig i faderns vilja tills hon förälskar sig i en ung fiskare. Eftersom den stränga fadern aldrig skulle godkänna Anders som svärson flyttar det unga paret till ett avlägset skär. Kvar blir utöver fadern också en älskad syster och moderns nynnande i de tysta rummen. Minnena ger inte Evalina någon ro. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Mainingin varjo.
  Lägg till i:
 122. Kostonkierre (2020)

  Omslagsbild för Kostonkierre

  Av: Sandberg, Timo

  Kostonkierre Talbok Talbok

  Deckare son utspelar sig i Finland mellan vinterkriget och fortsättningskriget, 1940-1941. Överkonstapel Otso Kekki larmas till platsen när sågverkets arbetsledare Lennart Hovi påträffas död i sitt hem. Mordet rubriceras som självmord, men Kekki är misstänksam. Senare hittas även ungkommunisten Saga Ahola död, som sist sågs bråka med säkerhetspolisen. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Kostonkierre.
  Lägg till i:
 123. Kamarineitsyt (2020)

  Omslagsbild för Kamarineitsyt

  Av: Medberg, Sara

  Kamarineitsyt Talbok Talbok

  När baron Ridderlöw på herrgården Tähtikaari anställer sömmerskan Charlotta Silke som kammarjungfru förändras bådas liv. I herrgårdens bibliotek hittar Charlotta en bok av Jane Austen som nyligen publicerats. Det moderna äktenskapet och kvinnoidéerna som boken erbjuder sätts på prov när baronen börjar intressera sig för Charlotta. Kan en vanlig kammarjungfru hitta en betydelsefull livsuppgift och sina drömmars man? Inläsning på finska

  Klicka för att sätta betyg på Kamarineitsyt.
  Lägg till i:
 124. Pukija (2020)

  Omslagsbild för Pukija

  Av: Mustonen, Enni

  Pukija Talbok Talbok

  Del i serien om Ida Eriksson. Julen 1949 börjar äntligen ransoneringstiden lätta. Kirsti försöker att vänja sig vid livet som krigsänka och mamma till faderlösa Ilpo. Dottern Viena som varit au pair i England ska komma hem till jul. Kirsti är orolig för Viena men mormor Ida är säker på att den konstnärliga unga kvinnan kommer att hitta sin plats i världen

  Klicka för att sätta betyg på Pukija.
  Lägg till i:
 125. Suomen päivät (2020)

  Omslagsbild för Suomen päivät

  Av: Koch, Herman

  Suomen päivät Talbok Talbok

  När Herman Koch är 19 år lämnar han sitt hem i Amsterdam och flyttar till norra Karelen. Hans mamma har nyligen dött och han tar avstånd från pappan och dennes nya fru. När han frågas om sin tid i Finland berättar han om sina otroliga upplevelser. 40 år senare är Herman tillbaka i Finland. Han hittar en diktsamling som exakt beskriver hans tid i Karelen. Han bestämmer sig för att undersöka hur minnen kan förvränga fakta. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Suomen päivät.
  Lägg till i:
 126. Haukivuoren Houdini (2020)

  Omslagsbild för Haukivuoren Houdini
  Aimo Leikkaan elämä ja kuolema

  Av: Nikkinen, Are

  Haukivuoren Houdini Talbok Talbok

  Biografi över Aimo Leikas, 1947-1976, finländsk akrobat, utbrytarkung och illusionist. Aimos professionella karriär ägde rum på 1960-70-talet när han reste Finland runt och uppträdde på otaliga arbetarhus och ungdomsföreningshus. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Haukivuoren Houdini.
  Lägg till i:
 127. Ei kertonut katuvansa (2020)

  Omslagsbild för Ei kertonut katuvansa
  vaellusromaani

  Av: Kinnunen, Tommi

  Ei kertonut katuvansa Talbok Talbok

  Andra världskriget håller på att ta slut och fem kvinnor beger sig från ett norskt fångläger hemåt genom brända Lappland. De har alla haft en relation med tyska soldater. De dömer inte varandra mendet finns frågor: Hur ter sig valen som gjordes under undantagstillstånd i fredstid? Hur är stunderna då oåterkalleliga beslut tas? Hur är det att återvända och veta att ingen vill ta emot en? Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Ei kertonut katuvansa.
  Lägg till i:
 128. Neitsytkruunu (2020)

  Omslagsbild för Neitsytkruunu

  Av: Vuori, Kristiina

  Neitsytkruunu Talbok Talbok

  Vintern 1498 blir Anna Hansisdotter Tott bortgift till Henrik Blitz som är över 30 år äldre än hon. Redan vid moster Ingeborgs hov har Anna lärt sig att man måste böja sig för släktens vilja. En svår lärdom, då Annas hjärta redan tillhör en annan. Samtidigt jäser det i riket. Danskarna lyfter krigsflaggan och hatet mot jutarna känns ända i till Åbo. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Neitsytkruunu.
  Lägg till i:
 129. Morsiusmalja (2020)

  Omslagsbild för Morsiusmalja

  Av: Havaste, Paula

  Morsiusmalja Talbok Talbok

  Del 3 i serien som börjar med Pronssitähti. Aive, en ung kvinna som blivit gravid efter en våldtäkt, flyttar till Viljas och Villems pensionat. Hon är rädd för män men husets vardagliga sysslor gör att hon sakta återhämter sig. Hon vänjer sig vid Arvo och Ants som bor i boden. Men när Ants blir misshandlad på nytt förstår han och Arvo att deras relation är farlig och att de riskerar att råka riktigt illa ut. Utspelas i Estland på 1950-talet. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Morsiusmalja.
  Lägg till i:
 130. Sinä olet suruni (2020)

  Omslagsbild för Sinä olet suruni
  kertomus sotalapsesta ja sotalapsen lapsesta

  Av: Takanen, Anna

  Sinä olet suruni Talbok Talbok

  Pappa Timo kommer 1942 som krigsbarn till Sverige. Han är bara fyra år gammal. Hemma råder det finska fortsättningskriget där hans pappa har stupat vid fronten. När Timo blir sjuk i lunginflammation har hans mamma inte råd med medicin och skickar honom till Sverige. Tanken är att han ska återvända efter kriget men tiden går och han återvänder aldrig. Självbiografisk roman av Anna Takanen, 1968- , svensk skådespelare och regissör. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Sinä olet suruni.
  Lägg till i:
 131. Vallasrouva (2020)

  Omslagsbild för Vallasrouva

  Av: Tuominen, Pirjo

  Vallasrouva Talbok Talbok

  Del 2 i serien som börjar med Opettajatar. Finland under andra hälften av 1800-talet. Rosa Örn är änka och när den gamla herrgården brinner ner och byggandet av den nya inleds har hon ingen tid att förlora. Hon är inte längre en ung lärare utan en förmögen, självständig ståndsperson som vill utbilda sina barn och fosterbarn på bästa möjliga sätt. Det betyder studier utomlands och, särskilt för flickor, en kamp för frihet. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Vallasrouva.
  Lägg till i:
 132. Kuun sisar (2020)

  Omslagsbild för Kuun sisar
  Tiggyn tarina

  Av: Riley, Lucinda

  Kuun sisar Talbok Talbok

  Sjunde delen i serien som börjar med Seitsemän sisarta. I serien om de sju systrarna har turen nu kommit till den djurälskande månsystern Tiggy. Likt sina medsystrar rör hon sig mellan olika tider och platser där deras föräldrar, morföräldrar och övrig släkt levt. Det börjar på en egendom i Skottland där hon, i sitt arbete som djurskötare, får ledtrådar av en romsk man till sin uppväxt i Andalusien. Romanen fortsätter med geografiska nedslag i Sydamerika och i New York. Inläsning på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Kuun sisar.
  Lägg till i:
 133. Marttinansaari (2020)

  Omslagsbild för Marttinansaari
  romaani

  Av: Turtiainen, Maarit

  Marttinansaari Talbok Talbok

  Kriget trasade sönder Hiljas och Untos liv. När den nya gränsen mot Sovjet drogs, var det tvungna att lämna allt som varit dem kärt. Said kände igen Hiljas och Untos längtan och sorgen över att inte kunna återvända hem. När Hilja och Unto dör, gör Jouko och Said en resa som förändrar deras liv.

  Klicka för att sätta betyg på Marttinansaari.
  Lägg till i:
 134. Musta talvi (2020)

  Omslagsbild för Musta talvi
  jännitysromaani

  Av: Hyyti, Pekka

  Musta talvi Talbok Talbok

  Vintern 1930 har varit mild och snöfri, men några kalla veckor i februari får Tammerfors övre lopp att frysa. I en vak påträffas en man fastfrusen i isen. Snart blir det uppenbart att mannen inte hamnat där av en slump. En brottsutredning inleds och snart har man identifierat offret. Men vem är han egentligen? Ingen verkar veta något om hans liv, inte ens hans hustru. Konstapel Voitto Karhu leder utredningen. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Musta talvi.
  Lägg till i:
 135. Finnskogen, taivaankarhun metsä (2019)

  Omslagsbild för Finnskogen, taivaankarhun metsä

  Av: Larsen, Britt Karin

  Finnskogen, taivaankarhun metsä Talbok Talbok

  Andra delen i serien som börjar med Finnskogen - elämän kehto (Livets vagga). I denna historiska romanserie berättas det om den etniska minoriteten i gränsskogarna mellan Norge och Sverige, de så kallade Metsä-finnarna. De lever ett hårt liv och omständigheterna är sällan på deras sida. Mustamäkis Taneli måste överlämna sig till myndigheterna för att avtjäna sitt straff i Kristiania. Lina måste ta itu med barnen ensam.

  Klicka för att sätta betyg på Finnskogen, taivaankarhun metsä.
  Lägg till i:
 136. Mitä meille tapahtui? (2019)

  Omslagsbild för Mitä meille tapahtui?
  näin internet ja sosiaalinen media muuttivat elämämme

  Av: Pullinen, Jussi

  Mitä meille tapahtui? Talbok Talbok Klicka för att sätta betyg på Mitä meille tapahtui?.
  Lägg till i:
 137. Vierashuoneet (2019)

  Omslagsbild för Vierashuoneet

  Av: Havaste, Paula

  Vierashuoneet Talbok Talbok

  Del 2 i serien som börjar med Pronssitähti. År 1949 lever man i Estland på knivseggen under Stalins ögon. Bonden Villem vinner en dikttävling och blir bjuden till kulturcentret i Tallinn. Hans fru, Vilja, ber honom om att köpa med en gris hem i present. Trots att uppgiften verkar lätt till en början blir det inte som tänkt. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Vierashuoneet.
  Lägg till i:
 138. Ei enää Eddy (2019)

  Omslagsbild för Ei enää Eddy

  Av: Louis, Édouard

  Ei enää Eddy Talbok Talbok

  Den 21-årige Édouard Louis uppgörelse med sin barndom och sitt liv som Eddy Bellegueule, den feminine pojken i den hårda bruksorten i norra Frankrike. Eddy mobbas i skolan, pappan super och familjen lever på fattigdomsgränsen. Han gör allt för att passa in. Eddy valde inte sin klassresa, samhället valde först att stöta bort honom. Studier vid teatergymnasiet blir en väg ut. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Ei enää Eddy.
  Lägg till i:
 139. Lepra (2019)

  Omslagsbild för Lepra

  Av: Ellilä, Kirsti

  Lepra Talbok Talbok

  Roman som skildrar tillvaron på Orivesi sjukhus för spetälska på 1930-talet. Bygger på brev från de som var inlagda på sjukhuset. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Lepra.
  Lägg till i:
 140. Aava (2019)

  Omslagsbild för Aava

  Av: Kyllönen, Timo

  Aava Talbok Talbok

  Fotografen Martias Virta finner en sjö i vildmarken när han är ute på ett uppdrag. Han dyker i men när han kommer upp har han hamnat i en helt annan värld. En värld där det pågår en miljöstrid som handlar om vem som kan ställas till ansvar för den miljöförstöring som pågår. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Aava.
  Lägg till i:
 141. Albertina (2019)

  Omslagsbild för Albertina

  Av: Pylväs, Ritva-Elina

  Albertina Talbok Talbok

  Historisk roman om Albertina Levon, dotter till en tjänstemannafamilj från Raahe i Norra Österbotten. Hon gifter sig med Albert Heikel, en präst från Uleåborg. De flyttar runt i norra Finland i mitten av 1800-talet, hon som lärare och han som präst. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Albertina.
  Lägg till i:
 142. Kuningaskobra (2019)

  Omslagsbild för Kuningaskobra

  Av: Tuominen, Taija

  Kuningaskobra Talbok Talbok

  Berättarens barndomshem har brunnit ner. Hans minnen därifrån är mörka så han tycker det är skönt att det bara finns ruiner kvar. Han känner att lågorna befriat honom och gett honom möjligheter att gå vidare med sitt liv. Men vem har tänt på? Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Kuningaskobra.
  Lägg till i:
 143. Sininen muistikirja (2019)

  Omslagsbild för Sininen muistikirja

  Av: Kilpi, Eeva

  Sininen muistikirja Talbok Talbok

  Dagboksanteckningar och aforismer av Eeva Kilpi, 1928- , finländsk författare och poet. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Sininen muistikirja.
  Lägg till i:
 144. Opettajatar (2019)

  Omslagsbild för Opettajatar

  Av: Tuominen, Pirjo

  Opettajatar Talbok Talbok

  När Rosa Balck blir mittpunkten i en skandal, står den unga lärarinnans karriär på spel. En elev i Fredrikshamns kejserliga kadettskola hämnas sin magister genom att befläcka dennes dotter, Rosas rykte. Skandalen resulterar i att familjen tvingas lämna Fredrikshamn. De grundar ett pensionat för flickor i Helsingfors. Roman om en ung lärarinnas kamp mot skvaller i 1850-talets Finland. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Opettajatar.
  Lägg till i:
 145. Laki vaatii vainajia (2019)

  Omslagsbild för Laki vaatii vainajia
  yhteiskunnallinen romaani rikollisten kansoittamasta yhteiskunnasta : ihmiskuvaus

  Av: Paasilinna, Arto

  Laki vaatii vainajia Talbok Talbok

  Postumt utgiven roman av den finländske författaren Arto Paasilinna, 1942-2018. Humoristisk västernparodi med sheriff Denver i huvudrollen. Hjältens karaktär beskrivs som lämplig för sheriffämbetet eftersom han har tillräckligt med kriminella egenskaper. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Laki vaatii vainajia.
  Lägg till i:
 146. Kunhan ei nukkuvaa puolikuollutta elämää (2019)

  Omslagsbild för Kunhan ei nukkuvaa puolikuollutta elämää

  Av: Mikkanen, Raili

  Kunhan ei nukkuvaa puolikuollutta elämää Talbok Talbok

  Elli är 12 år och ett av sju barn till den kända författaren Minna Canth. Året är 1880 och familjen håller på att flytta till Kuopio efter faderns död. Elli upplever Kuopio som väldigt annorlunda och med Minna Canth till mamma blir livet allt annat än lugnt. Boken följer Elli från de unga åren och vidare in i vuxenvärlden. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Kunhan ei nukkuvaa puolikuollutta elämää.
  Lägg till i:
 147. Helmen sisar (2019)

  Omslagsbild för Helmen sisar
  Cecen tarina

  Av: Riley, Lucinda

  Helmen sisar Talbok Talbok

  Del 4 i serien som börjar med De sju systrarna. CeCe har alltid känt sig annorlunda. När systrarnas adoptivfar dör står hon ensam. Hon hoppar av konstskolan och tar första plan till Thailand. På stranden möter hon Ace, en ensam man med mörka hemligheter. Ett sekel tidigare reser prästdotter Kitty från Edinburgh till Australien som sällskapsdam. Väl på plats möter hon tvillingbröderna Drummond och Andrew - en vild och en ambitiös arvtagare. Inläsning på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Helmen sisar.
  Lägg till i:
 148. Varjon sisar (2019)

  Omslagsbild för Varjon sisar
  Tähden tarina

  Av: Riley, Lucinda

  Varjon sisar Talbok Talbok

  Del 3 i serien som börjar med De sju systrarna. Pa Salt har lämnat en ledtråd var åt sina sex döttrar för att de ska finna sina rötter. Star är rådvill, men följer ändå sin ledtråd till ett antikvariat i London. Etthundra år tidigare svär den viljestarka Flora MacNichol att aldrig gifta sig. Oförutsedda händelser för henne till London och snart slits hon mellan passionerad kärlek och sina plikter mot familjen. Inläsning på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Varjon sisar.
  Lägg till i:
 149. Haudallasi, Adriana (2019)

  Omslagsbild för Haudallasi, Adriana

  Av: Sahlberg, Asko

  Haudallasi, Adriana Talbok Talbok

  Kärleks- och kriminalroman där Daniel, som länge levt ett instabilt och ensamt liv, träffar den hemlighetsfulla Adriana. Han upptäcker hur samhället förfaller vilket gör att han måste möta brottslighet och utanförskap, förorternas hopplöshet och de bottenlösa skuggorna i storstadens centrum. Genomlysning samtiden som skildrar vår tids rådande moralbegrepp. I fokus står inte rätt eller fel utan snarare är det en fråga om livets berättigande. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Haudallasi, Adriana.
  Lägg till i:
 150. Uskollinen lukija (2019)

  Omslagsbild för Uskollinen lukija
  Lägg till i:
 151. Myrskyn sisar (2018)

  Omslagsbild för Myrskyn sisar
  Allyn tarina

  Av: Riley, Lucinda

  Myrskyn sisar Talbok Talbok

  Sjunde delen i serien som börjar med Seitsemän sisarta : Maian Tarina. Boken om den sjunde, hemliga systern, som försvann i unga år. Allys adoptivfader har gått bort och har lämnat till var och en av de sju flickorna ett kuvert som innehåller en ledtråd om deras bakgrund. För Ally leder tråden till Norge och introducerar henne för Anna Landvik. Hon bodde för hundra år sedan i huvudstaden Christiania och sjöng i uruppförandet av Edvard Griegs scenmusik till Peer Gynt. Inläsning på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Myrskyn sisar.
  Lägg till i:
 152. Lasten planeetta (2018)

  Omslagsbild för Lasten planeetta

  Av: Pulkkinen, Riikka

  Lasten planeetta Talbok Talbok

  En längtansfull roman om hur det kan vara att förlora vårt hem, planeten Jorden. Frågor om kärlek och vad som återstår är ledmotiv för boken. En berättelse om hur svårt det är att komma nära, eftersom kärlek är det enda vi har kvar när allt annat är förlorat. Lasten planeetta (Barnens planet) är författarens sjätte roman. Inläsning på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Lasten planeetta.
  Lägg till i:
 153. Pitkään meni ihan hyvin (2018)

  Omslagsbild för Pitkään meni ihan hyvin
  romaani

  Av: Rimpelä, Anna

  Pitkään meni ihan hyvin Talbok Talbok

  80-åriga Aino har ett projekt framför sig: att förbereda sig för döden. Det håller emellertid på att gå om intet, eftersom intressanta saker hela tiden händer i grannskapet. Hon skyndar fram med skramlande rullator för att hinna med. När hon får ett brev med omskakande innehåll från Missionsförbundet tar händelserna ytterligare fart. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Pitkään meni ihan hyvin.
  Lägg till i:
 154. Kiehtovat kotieläimet (2018)

  Omslagsbild för Kiehtovat kotieläimet
  kohtaamisia maatilalla

  Av: Haapamatti, Kirsi

  Kiehtovat kotieläimet Talbok Talbok

  Humoristiska och gripande berättelser om djur – getter, tuppar, får med flera. Författaren bor på en gård och beskriver sina egna djur och kloka djur på granngårdarna. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Kiehtovat kotieläimet.
  Lägg till i:
 155. Finnskogen, elämän kehto (2018)

  Omslagsbild för Finnskogen, elämän kehto

  Av: Larsen, Britt Karin

  Finnskogen, elämän kehto Talbok Talbok

  Poetisk berättelse som utspelas i djupaste finnskogen någon gång under 1800-talet på gränsen mellan Norge, Sverige och Finland. Här finns Lina, en ung kvinna som försöker hitta en plats för sig och sitt lilla barn. Och Taneli, en ensling med ett dunkel förflutet. Liksom den kloka, äldre kvinnan Kaisa och pojkvaskern Jussi. Kampen om tillvaron och hoppet ligger ofta i själv ovissheten - kanske blir livet trots allt bättre. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Finnskogen, elämän kehto.
  Lägg till i:
 156. Kiira (2018)

  Omslagsbild för Kiira
  ehjäksi särkynyt

  Av: Nurminen, Jere

  Kiira Talbok Talbok

  En tung men öppen biografi om konståkningsstjärnan Kiira Korpi. Det är en berättelse inte bara om den kompromisslösa ambitionen, ett ökat tryck och hårda träningar men också om kärleken och glädjen som framgången kan ge. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Kiira.
  Lägg till i:
 157. Ennen kaikki oli paremmin, Mielensäpahoittaja (2018)

  Omslagsbild för Ennen kaikki oli paremmin, Mielensäpahoittaja

  Av: Kyrö, Tuomas

  Ennen kaikki oli paremmin, Mielensäpahoittaja Talbok Talbok

  Lokaltidningen Sysi-Suomen ska läggas ner. Hur ska människor nu kunna synas och mötas? Om motsättningen mellan längtan till ”den gamla goda tiden” och resan in i framtiden. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Ennen kaikki oli paremmin, Mielensäpahoittaja.
  Lägg till i:
 158. Kohti ikuisuutta (2017)

  Omslagsbild för Kohti ikuisuutta

  Av: Valtaoja, Esko

  Kohti ikuisuutta Talbok Talbok

  Esko Valtaoja, 1951- , finsk professor i astronomi vid Åbo universitet, skriver om jordens tänkbara utveckling tre tusen år framåt. Vad kan universum förvänta sig fram till tidens ände? Vart är mänskligheten på väg? Vilka är våra möjligheter, och vilka är våra gränser - eller finns det några gränser för vårt nuvarande lilla medvetande? Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Kohti ikuisuutta.
  Lägg till i:
 159. Alkutaival (2017)

  Omslagsbild för Alkutaival
  itsenäisyyden etsikkoaika Kalle Päätalon silmin

  Av: Päätalo, Kalle

  Alkutaival Talbok Talbok

  Kalle Päätalo (1919–2020) är Finlands mest lästa författare. Han är så populär att man i Finland talar om att han skapat en egen genre - Kalle Päätalo-genren. Alkutaival är en samling berättelser ur Päätalos böcker där han berättar om förkrigstiden och människor i det agrara Finland. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Alkutaival.
  Lägg till i:
 160. Siipirikon kuiskaus (2017)

  Omslagsbild för Siipirikon kuiskaus

  Av: Alasalmi, Päivi

  Siipirikon kuiskaus Talbok Talbok

  Del 3 i serien som börjar med Joenjoen laulu. Historisk roman om samer i en by i Lappland som skildrar en mans orädda kamp mot en godtycklig härskare och hans uppoffring för sitt eget folk och nära och kära. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Siipirikon kuiskaus.
  Lägg till i:
 161. Ne lensivät tästä yli (2017)

  Omslagsbild för Ne lensivät tästä yli

  Av: Knuuttila, Sanna-Leena

  Ne lensivät tästä yli Talbok Talbok

  Hilkka är 19 år när det finska vinterkriget startar 1939. Hon får en dagbok från sin gudmor och skriver om sina upplevelser av kriget. Fadern och brodern försvinner ut i kriget, kvar är modern och Hilkka. De är ett hårt och slitsamt liv på hemmafronten. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Ne lensivät tästä yli.
  Lägg till i:
 162. 1793 (2017)

  Omslagsbild för 1793

  Av: Natt och Dag, Niklas

  1793 Talbok Talbok

  Året är 1793. Sverige styrs med järnhand av friherre Gustaf Adolf Reuterholm. Ingen litar på någon. I oktober hittas ett stympat lik i sjön Fatburen på Södermalm i Stockholm. Trots att Cecil Winge vid Stockholms poliskammare är dödsmärkt av lungsoten åtar han sig att lösa mysteriet. Snart fastnar han i en väv av mörka hemligheter vars trådar leder högt upp i samhällets topp. Historisk deckare. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på 1793.
  Lägg till i:
 163. Seitsemän sisarta (2017)

  Omslagsbild för Seitsemän sisarta
  Maian tarina

  Av: Riley, Lucinda

  Seitsemän sisarta Talbok Talbok

  Första delen i en serie. Maia D'Alpièse och hennes fem systrar samlas i sitt barndomshem, ett vackert slott vid Genèvesjön, efter att deras älskade adoptivfar, den mystiske miljardären Pa Salt, hastigt har gått bort. Varje syster tilldelas varsin ledtråd som ska leda dem i sökandet efter sitt ursprung. Maias ledtråd leder henne till en förfallen herrgård i Rio de Janeiro. Väl där börjar hon lägga samman pusselbitarna. Inläsning på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Seitsemän sisarta.
  Lägg till i:
 164. Palm Beach Finland (2017)

  Omslagsbild för Palm Beach Finland

  Av: Tuomainen, Antti

  Palm Beach Finland Talbok Talbok

  Det är början av juli i en liten finsk stad och den nya ägaren av badorten får en glimrande idé. Han låter döpa platsen till Palm Beach Finland för att locka turister både från Finland och utlandet. En död man hittas dock i köket i Olivia Koskes arvsvilla, som just har återvänt till staden. Den lokale utredaren från Centralkriminalpolisens undercoverenhet skickas till platsen för att med alla medel ta reda på vad som hänt. En thriller, kärlekshistoria och mörk komedi på samma gång.

  Klicka för att sätta betyg på Palm Beach Finland.
  Lägg till i:
 165. Lopotti (2016)

  Omslagsbild för Lopotti
  romaani

  Av: Kinnunen, Tommi

  Lopotti Talbok Talbok

  Fristående fortsättning på Neljäntienristeys. Vi befinner oss i Finland på 1950-talet och den 9-åriga Helena skickas till en skola för blinda i Helsingfors. Helena plågas av att lämna kvar sin lillebror Johannes hos de grälsjuka föräldrarna i norr. Trots det fysiska avståndet mellan syskonen består den starka relationen. Många år senare kontaktas Helena av Johannes son Tuomas. Båda bär de på en svår hemlighet. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Lopotti.
  Lägg till i:
 166. Pajulinnun huuto (2015)

  Omslagsbild för Pajulinnun huuto

  Av: Alasalmi, Päivi

  Pajulinnun huuto Talbok Talbok

  Del 2 i serien som börjar med Joenjoen laulu. Soruia har fött ett barn med Kaukomieli och återvänt hem. Kaukomieli dyker upp med sina män i samebyn för att få skatt på päls och guld. Bland dem finns hans son Tornia. Prästen i Pirkkala försöker tvångsomvända samerna till kristendomen, men för dem är häxtrumman och offer till gudarna livsviktigt. Så småningom blir situationen outhärdlig, och Soruia måste återigen ta ödet i egna händer. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Pajulinnun huuto.
  Lägg till i:
 167. Muukalainen (2015)

  Omslagsbild för Muukalainen

  Av: Gabaldon, Diana

  Muukalainen Talbok Talbok

  Del 1 i serien Outlander. Året är 1945 och sjuksköterskan Claire Randall har återvänt hem från kriget och återförenats med sin make. När hon råkar röra vid en sten i en av de uråldriga stencirklarna som finns på de brittiska öarna hamnar hon i ett Skottland som är härjat av krig. Plötsligt är hon en Sassenach, en outlander, och året är 1743. Claire hamnar mitt i intrigernas centrum och inte bara hennes liv utan även hennes hjärta är i fara. Inläsning på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Muukalainen.
  Lägg till i:
 168. Marjareissu (2015)

  Omslagsbild för Marjareissu
  Kertomuksia muistelun tueksi

  Av: Sihvonen, Matti

  Marjareissu Talbok Talbok

  I de tidiga stadierna av en minnesstörning fungerar erinran och diskussion av minnen som en drogfri behandling. I boken Bärresa tar biskop emeritus Matti Sihvonens berättelser oss till mitten av barndomens händelser – bärplockning i skogen, fisketurer, jul i kyrkan och mormors matbord. I slutet av varje berättelse finns förslag på hur man själv kan komma i kontakt med sina minnen. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Marjareissu.
  Lägg till i:
 169. Valtameri (2014)

  Omslagsbild för Valtameri

  Av: Besace, Daniel

  Valtameri Talbok Talbok

  Daniel Besace, 1970- , bosatt i Nice får besked om att hans far har dött i Polynesien, 18 000 mil bort. Daniel visste inte ens om att fadern var sjuk. Som en del i sorgearbetet ger han sig ut på en vandring längs kusten i Bretagne. Under resan möter han inte bara havet, sanden, fåglar, skepp och medmänniskor, utan också döden: fiskkadaver, tomma snäckskal och minnen av sin far. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Valtameri.
  Lägg till i:
 170. Halkaisukirvesmies (2014)

  Omslagsbild för Halkaisukirvesmies
  elämä ja vähäisemmät teot

  Av: Lipasti, Roope

  Halkaisukirvesmies Talbok Talbok

  Humoristiska berättelser som tidigare varit publicerade i olika tidskrifter. Huvudpersonen, pappan, har många roller: han vräker möss från huset, han lagar tusentals liter köttfärssås, han är en bra tevattenbadare - och han är någons make också. Är han någon slags superhjälte? Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Halkaisukirvesmies.
  Lägg till i:
 171. Ja taivaan tähdet putoavat (2014)

  Omslagsbild för Ja taivaan tähdet putoavat

  Av: Peura, Maria

  Ja taivaan tähdet putoavat Talbok Talbok

  Anni är uppvuxen i en miljö präglad av læstadianismen men det är först som vuxen som hon blir bekant med tankarna inom väckelserörelsen. Efter en uppslitande skilsmässa försöker Anni hjälpa sin dotter Mirka som använder droger och lider av beteendestörningar. Mirka börjar i gruppterapi. Till en början känns det bra men efter ett tag märker Anni en personlighetsförändring hos Mika. Det verkar som någon manipulerar henne. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Ja taivaan tähdet putoavat.
  Lägg till i:
 172. Erämiehet kertova (2011)

  Omslagsbild för Erämiehet kertova
  sata vuotta erätarinoita
   
  Erämiehet kertova Talbok Talbok

  Jubileumsårsantologi av tidskriften Metsästys ja Kalastus som innehåller ett 30-tal vildmarksberättelser, varav de första är skrivna på 1910-talet. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Erämiehet kertova.
  Lägg till i:
 173. Sudenkuopat (2009)

  Omslagsbild för Sudenkuopat

  Av: Kuivaniemi, Mirja

  Sudenkuopat Talbok Talbok

  Noveller som utspelas i stan och på landet, i nutid och i förgången tid. Författaren beskriver ovanliga, men välbekanta, människoöden mitt i vardagen. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Sudenkuopat.
  Lägg till i:
 174. Enkelipeli (2009)

  Omslagsbild för Enkelipeli

  Av: Ruiz Zafón, Carlos

  Enkelipeli Talbok Talbok

  Andra delen i serien som börjar med Vindens skugga. 1920-luvun Barcelonaan sijoittuvassa tarinassa nuori kirjailija David saa salaperäiseltä kustantajalta tarjouksen kirjoittaa kirjan, vastineeksi hän saa rahaa ja menestystä. Mutta pian David huomaa ajautuneensa vaaralliseen labyrinttiin. - Barcelona på 1920-talet. David, en ung författare, får ett erbjudande att mot en riklig belöning skriva en bok åt en mystisk förläggare. Men snart inser David att han har hamnat i en farlig labyrint. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Enkelipeli.
  Lägg till i:
 175. Lumen ja tuhkan maa (2007)

  Omslagsbild för Lumen ja tuhkan maa

  Av: Gabaldon, Diana

  Lumen ja tuhkan maa Talbok Talbok

  Del 6 i serien som börjar med Muukalainen. Året är 1772 och guvernör Josiah Martin ber Jamie Fraser om hjälp att hålla kolonisterna på landsbygden lugna. Jamies hustru Claire har rest tillbaka i tiden från 1900-talet och vet att frihetskriget snart är här och att de som valde fel sida råkade illa ut. Dessutom har hon ett tidningsurklipp från 1776 som rapporterar att huset på Fraser's Ridge brunnit ner och att James Fraser och hela hans familj omkommit. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Lumen ja tuhkan maa.
  Lägg till i:
 176. Tuliristi (2006)

  Omslagsbild för Tuliristi

  Av: Gabaldon, Diana

  Tuliristi Talbok Talbok

  Del 5 i serien som börjar med Muukalainen. Den engelska sjuksköterskan Claire Randall har en förmåga att resa i tiden. Vid ett besök i en häxring i Skottland befinner hon sig plötsligt på 1700-talet. Klanledaren Jamie Fraser blir hennes beskyddare och älskare. Året är 1771 och de har flytt till den "nya världen", Amerika. De slår sig ner i North Carolina och det amerikanska inbördeskriget är på väg. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Tuliristi.
  Lägg till i:
 177. Tuliholvin alla (2005)

  Omslagsbild för Tuliholvin alla
  romaani sodasta

  Av: Hosia, Eino

  Tuliholvin alla Talbok Talbok

  Återutgivning av författarens krigsroman från 1940 till hundraårsminnet av hans födelse. Med i texten finns även det tidigare censurerade kapitlet om löjtnant Andrei Nitshikov och tidningsrecensioner från bokens utgivningsår.

  Klicka för att sätta betyg på Tuliholvin alla.
  Lägg till i:
 178. Vuoroin minussa vanhuus, nuoruus (2005)

  Omslagsbild för Vuoroin minussa vanhuus, nuoruus
  suomalaisia runoja vanhenemisesta
   
  Vuoroin minussa vanhuus, nuoruus Talbok Talbok

  Sirkka-Liisa Kivelä, professor i allmänmedicin och specialist i geriatrik, har sammanställt en antologi av finsk lyrik, som undersöker åldrande och ålderdom. Perspektivet är mångsidigt: hur upplever ett barn ålderdom, vad föreställer sig en ung att åldras, vad tänker en gammal om sig själv, vad betyder ålderdom egentligen? Dikterna i antologin har samlats in från mer än fyrtio poeter. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Vuoroin minussa vanhuus, nuoruus.
  Lägg till i:
 179. Syysrummut (2005)

  Omslagsbild för Syysrummut

  Av: Gabaldon, Diana

  Syysrummut Talbok Talbok

  Del 4 i serien som börjar med Muukalainen. Sedan de hamnat i de amerikanska kolonierna ställs Claire och Jamie inför ett svårt val: antingen återvända till fattigdom i Skottland eller börja ett nytt liv i Nya världen trots Claires vetskap om vad som kommer att ske. I trygg förvissning om att Brianna är i säkerhet på andra sidan en farlig framtid beslutar de sig för att slå sig ned i North Carolina. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Syysrummut.
  Lägg till i:
 180. Matkantekijä (2004)

  Omslagsbild för Matkantekijä

  Av: Gabaldon, Diana

  Matkantekijä Talbok Talbok

  Del 3 i serien som börjar med Muukalainen. Claire åker efter sin makes Jamies förmodade död till det skotska höglandet, och får reda på att hennes man kanske ändå inte har stupat i slaget vid Culloden. Hon fattade det modiga beslutet att lämna sin älskade dotter Brianna för att kanske aldrig återse henne. Hon möter Jamie och de flyr över havet. Nya äventyr möter dem bland smugglare och pirater i Västindien. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Matkantekijä.
  Lägg till i:
 181. Tuulen varjo (2004)

  Omslagsbild för Tuulen varjo

  Av: Ruiz Zafón, Carlos

  Tuulen varjo Talbok Talbok

  Första delen i en serie som utspelas i Barcelona under 1900-talets första hälft. Kirjakauppias johdattaa 10-vuotiaan poikansa Unohdettujen kirjojen hautausmaalle kohtalokkain seurauksin. Käynti mystisessä, kirjoja täynnä olevassa palatsissa Barcelonan vanhan kaupungin sydämessä muuttaa pojan loppuelämän. - Den 10-åriga Daniel hittar en roman av den gåtfulle författaren Julian Carax. Han blir besatt och sökandet efter svaren på de gåtor som omger boken kommer för alltid att prägla hans liv. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Tuulen varjo.
  Lägg till i:
 182. Sudenkorento (2003)

  Omslagsbild för Sudenkorento

  Av: Gabaldon, Diana

  Sudenkorento Talbok Talbok

  Del 2 i serien som börjar med Muukalainen. Claire Randalls liv förändrades för alltid i stencirkeln Craigh na Dun för mer än tjugo år sedan. Nu återvänder hon till Inverness, tillsammans med sin rödhåriga dotter Brianna. På kyrkogården i St. Kilda får hon oväntat syn på en över tvåhundra år gammal gravsten med Jamie Frasers namn på. Minnen från ett vilt äventyr i 1700-talets Skottland spelas upp i Claires inre, och Brianna får höra en otrolig historia. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Sudenkorento.
  Lägg till i:
 183. Saarenmaan valssi (2002)

  Omslagsbild för Saarenmaan valssi
  Georg Otsin elämäkerta

  Av: Raig, Kulle

  Saarenmaan valssi Talbok Talbok

  Den estniske opera- och folksångaren Georg Ots (1920-1975) sjöng in sig i finnarnas hjärtan med Saremaa-valsen och är fortfarande den mest kända estländaren i Finland. Kulle Raig nedtecknar ett porträtt av en både populär och priviligierad artist i den slutna sovjetiska kultursfären men ställer också frågor om hur han själv såg på sin position i samhället och i konsten. Inläsning på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Saarenmaan valssi.
  Lägg till i:
 184. Laila Kinnunen (2001)

  Omslagsbild för Laila Kinnunen
  valoa ikkunassa

  Av: Ikävalko, Reijo

  Laila Kinnunen Talbok Talbok

  En biografi över sångerskan Laila Kinnunen (1939-2000), en av de mest lysande stjärnorna på 60-talets finska musikscen. Inkluderar även Lailas dagboksanteckningar från 1994-1997. inläsning på finska.?

  Klicka för att sätta betyg på Laila Kinnunen.
  Lägg till i:
 185. Kansakoulu (2000)

  Omslagsbild för Kansakoulu

  Av: Kero, Esa

  Kansakoulu Talbok Talbok

  Författaren skriver om sina egna och andras minnen från den finländska grundskolan på 1950-talet. Fina minnen varvas med rena skräckskildringar. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Kansakoulu.
  Lägg till i:
 186. Eino Grön (1998)

  Omslagsbild för Eino Grön
  enemmän kuin tango : 57 kohtausta laulaja Eino Grönin elämästä

  Av: Virmavirta, Jarmo

  Eino Grön Talbok Talbok

  57 scener ur Eino Gröns liv. Boken berättar om den finske sångare Eino "Eikka" Gröns (född 1939) liv och framgångsrika karriär under loppet av 40 år men här finns också en berättelse om motgångar och personliga svårigheter. Han är mest känd som tangosångare men han har även sjungit finsk schlager, jazz och andliga sånger. Avslutas med ett detaljrikt person- och skivinspelningsregister samt ett antal svart-vita foton. Inläsning på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Eino Grön.
  Lägg till i:
 187. Simpsakka ihminen ja muita kertomuksia (1992)

  Omslagsbild för Simpsakka ihminen ja muita kertomuksia

  Av: Kallioniemi, Tuula

  Simpsakka ihminen ja muita kertomuksia Talbok Talbok

  Humoristiska, men ändå mycket realistiska noveller, om hur det är att vara gammal och beroende av åldringsvården. LL-bok. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Simpsakka ihminen ja muita kertomuksia.
  Lägg till i:
 188. Näkemiin, Helena (1980)

  Omslagsbild för Näkemiin, Helena
  Lägg till i:
 189. Vilpittömästi teidän (1974)

  Omslagsbild för Vilpittömästi teidän

  Av: Bisquit

  Vilpittömästi teidän Talbok Talbok

  Valtakunnanpilkkaaja kertoo hillittömiä mielikuvitusjuttuja julkisuuden henkilöistä heidän oikeilla nimillään. Hän ivaa tärkeilevää tyhmyyttä näissä luistavasti kirjoitetuissa, piruilevissa pakinoissa. - "Riksbelackaren" berättar hejdlösa fantasier om offentliga personer under deras egna namn. Han hädar den högtravande dumheten och svulstigheten i dessa välskrivna, djävulskt roliga kåserier

  Klicka för att sätta betyg på Vilpittömästi teidän.
  Lägg till i:
 190. Helenan suku (1973)

  Omslagsbild för Helenan suku

  Av: Räsänen, Aino

  Helenan suku Talbok Talbok

  Del 9 i serien inledd med Soita minulle, Helena! Helenas barnbarn Irmeli är huvudperson i denna del. Hon har just tagit studenten och förälskar sig i fel man. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Helenan suku.
  Lägg till i:
 191. Päivi, Helenan tytär (1971)

  Omslagsbild för Päivi, Helenan tytär

  Av: Räsänen, Aino

  Päivi, Helenan tytär Talbok Talbok

  Del 5 i serien som börjar med Soita minulle Helena! Päivi börjar på ett nytt jobb, men när en manlig bekant dyker upp och visar henne intresse, blir det svårt att koncentrera sig på arbetet. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Päivi, Helenan tytär.
  Lägg till i:
 192. Pää pystyyn, Helena! (1971)

  Omslagsbild för Pää pystyyn, Helena!

  Av: Räsänen, Aino

  Pää pystyyn, Helena! Talbok Talbok

  Del 4 i serie som börjar med Soita minulle, Helena! Elina har blivit sjuk under sin utlandsresa och kommer att dö kort efter hemkomsten. Arttu känner sig skyldig och sjunker in i dysterhet. Helena försöker rädda situationen och kommer till slut på rätt person för att lyfta Artun. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Pää pystyyn, Helena!.
  Lägg till i:
 193. Parraat piältä (1970)

  Omslagsbild för Parraat piältä
  Savolaishuumoria
   
  Parraat piältä Talbok Talbok

  Samling av humoristiska dikter och noveller skrivna av författare från Savolax, en region i östra Finland. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Parraat piältä.
  Lägg till i:
 194. ja Helena soittaa (1959)

  Omslagsbild för ja Helena soittaa

  Av: Räsänen, Aino

  ja Helena soittaa Talbok Talbok

  Del 2 i serien som börjar med Soita minulle, Helena! (1945). När vinterkriget bryter ut går Helena och Arttu, son till Jari Junkker till fronten. Arttu friar sin flickvän Helena men världshändelserna kommer emellan. I slutet av kriget börjar de anhöriga till Arttu tro att han är död, alla andra utom Helena. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på ja Helena soittaa.
  Lägg till i:
 195. Opettajan villikko (1959)

  Omslagsbild för Opettajan villikko
  romaani

  Av: Valtonen, Hilja

  Opettajan villikko Talbok Talbok

  Den unga flickan Tipulis uppväxt, från nyfödd till vuxen. Tipuli är dotter till byns lärare och hon växer upp i en fattig familj. Man får följa henne i skolan och i hennes sökande efter en plats i världen. Boken gavs ut första gången 1928. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Opettajan villikko.
  Lägg till i:
 196. Soita minulle, Helena! (1945)

  Omslagsbild för Soita minulle, Helena!
  Lägg till i:

Telefontider idag

Svarstjänsten

StängtTel 040-653 27 10E-post: info@mtm.se

Punktskrifts- och prenumerationsservice

Stängt040-653 27 20E-post: punktskrift@mtm.se
Senast ändrad: 2021-10-22 | Legimus