Dags för julbaket? Eller bara sugen på lite hembakt fikabröd?
Finns det något härligare än doften av nybakade bullar eller kakor! På söndag är det dessutom första advent och då smakar det bra med färska
och saffransdoftande lussebullar - hemgjorda är dessutom mycket godare än butiksköpta.
Men det finns så mycket mer man kan prova på att göra. Här finns recept för alla smaker - även de som inte tål gluten - kladdkakor, macarons, pecan buns, chessrutor, sandkaka och marshmallowtårta, med mera!
Baka med en kompis, dina barn, din man, partner, fru eller på egen hand och njut av att äta hembakt och färskt fikabröd.
Av: Bandell, Alisa
19-åriga Alisa Bandells egen favorit som liten var sockerkaka. Hon älskar fortfarande att baka och vill uppmuntra bakglada barn att testa fler recept. Här finns recept på mer än 30 nya bakverk att lära sig. Både superlätta för nybörjaren och spännande utmaningar för den som har mer vana i köket. Här finns recept på bland annat Oreo mikshake, Pecan buns, Japprutor och rosa lemonad. Det här är hennes första bakbok
Klicka för att sätta betyg på Baka med Alisa.Av: Warsén, Jenny
En bakbok för den verkligt sötsugne. Författaren har utgått från klassiska bakverk och lag till godis i olika former till recepten. Kolakex med jordnötter, biskvier med polkagrisar och marshmallowtårta, är några exempel på vad vi kan laga till med hjälp av denna bok. De flesta recepten innehåller någon av ingredienserna: nutella, lakrits eller choklad. Den tryckta boken är rikt illustrerad
Klicka för att sätta betyg på Baka med godis.Av: Lindholm, Leila
Tv-profilen Leila Lindholm presenterar sina bästa julrecept. Här finns allt från traditionella saffransbröd och pepparkakor till något modernare recept på cheesecake med passionsfrukt och vit chokladpavlova med pistasch. En del av bakverken har fått svengelska benämningar som Frozen pepparkakscheescake. Recepten är tydliga och lätta att följa och de flesta ingredienser är välbekanta. Den tryckta boken är rikt illustrerad
Klicka för att sätta betyg på Sweet Christmas.Ny utgåva som har redigerats av konditorn och bakboksförfattaren Mia Öhrn. Innehåller recept på klassiska kakor som radiokaka, vaniljhorn och sandkaka men också nyare bekantskaper som donuts, macarons och kladdkaka. Nu finns även recept på glutenfria bakverk. Här finns också noggranna instruktioner och tips på hur man till exempel lyckas med bullbaket, skorpor, sockerkakor och småkakor
Klicka för att sätta betyg på Sju sorters kakor.Av: Söderberg, Rickard
Tenoren och debattören Rickard Söderberg, född 1975, har här samlat både recept på bakverk och berättelser från livet bakom kulisserna i operavärlden. Här finns recept på bland annat Chessrutor, Fruktkaka, Operatårta, Pridetårta, Toscaflarn och Hallongeoder. År 2015 vann Rickard Söderberg tävlingen Hela kändis-Sverige bakar. Den tryckta boken är rikt illustrerad
Klicka för att sätta betyg på Opera & bakverk.Av: Öhrn, Mia
M. Ö., konditor och matkreatör, har samlat 30 recept på kladdiga kakor; de bästa recepten som varit med i hennes tidigare böcker. Det är mjuka och krämiga kakor med smak av lakrits, dajmgrädde och jordnötter, små söta bakelser, paj, varma fondanter, sega chokladruter, mjölkchokladkaka med krisp, godismuffins och mycket mera. Recepten är genomgående av det enklare och lättbakade slaget. Recepten inleds med en kort text av mer personlig natur
Klicka för att sätta betyg på Bästa kladdkakorna.Av: Frej, Jessica
I den här boken finns en hel rad glutenfria grundrecept på småkakor, söta pajer, desserter och bullar. Det är stor variation på recepten, här finns såväl pepparkakor och lussebullar som äppelpaj, hallongrottor och våfflor. En bra bok för den som inte äter gluten men ändå vill baka gott kaffebröd från grunden och slippa färdiga mjölmixer. Boken innehåller också tips och tekniker för att säkert lyckas med recepten
Klicka för att sätta betyg på Nytt fikabröd.Av: Holm, Emelie
En receptsamling för dig som gillar sötsaker. Bokens inleds med allmänna tips till bagaren och fortsätter sedan med recept på allt från glass till pajer och tårtor. Ett avslutande kapitel ägnas åt söta drinkar. Författaren är dessertkreatör och driver en bakblogg
Klicka för att sätta betyg på Liten kaka.Av: Westman, Johanna
Recept på åtta olika bakverk. Recepten är utformade för att vara inspirerande och roliga för barn. De recept som ingår är müslikakor, chokladkrisp, kokostoppar, cupcake, tigerkaka, kladdkaka, focaccia och kanelbullar. Taktilt omslag: svällpapper i färg
Klicka för att sätta betyg på Minsta bakboken.Av: Boudet, Sébastien
Sébastien Boudet, bagare i tredje generationen, driver Petite France, ett kafé på Kungsholmen. Här delar han med sig av sina familjerecept på surdegsbröd, söta bakverk, desserter, sydfranska maträtter, dressingar, såser och röror. År 2013 utsågs boken av Gourmand World Cookbook Awards till världens bästa kokbok i kategorin "Det franska köket"
Klicka för att sätta betyg på Den franske bagaren.Av: Öhrn, Maria
Matbröd, efterrätter, kakor och godis för hela julen. I den här boken hittar du allt från mandelmusslor, kanelhjärtan och knäck till den klassiska engelska juldesserten Christmas pudding. Recepten är enkla att följa och innehåller såväl snabbakade munsbitar som mer komplicerade bakverk. Mia Öhrn har skrivit en rad böcker om bakning och driver en bakblogg
Klicka för att sätta betyg på Julens godsaker.Av: Onnermark, Maud
En bok fylld av läckra tårtor. M.O., välkänd som TV-kock och matskribent, har här samlat sina egna favorittårtor, pajer och klassiker. Boken innehåller 50 tårtrecept med olika smakkombinationer som frukt, bär, choklad och nötter; 19 av recepten är dessutom glutenfria. Det finns tårtor för alla tillfällen: Midsommar, jul, stor födelsedagsfest, student, bröllop m.m. Recepten är lätta att laga och kan förberedas i god tid. Förlaga: Prisma, 2007
Klicka för att sätta betyg på Mauds bästa tårtor och pajer.