Billigt och nyttig
Januari måste vara världens längta månad. Åtminstone om man ser till bankkontot, pengarna tycks ta slut mycket fortare än vanligt just denna månad. Vad kan då vara bättre än tips på bra och billig mat? Då är kål en utmärkt råvara. Blomkål kanske inte alltid är superbillig men när det gäller vitkål, där får vi mycket mat för pengarna.
Många rynkar på näsan åt kålen; överkokt broccoli och grovriven vitkål med lingonsylt - nej tack! Men faktum är att kål är hur gott som helst, om den tillagas på rätt sätt. Testa till exempel att råsteka brysselkål i smör och strö över lite hackade hasselnötter. Det blir delikat! Det går inte att jämföra med kokt brysselkål, som lätt blir mosig och inte luktar nåt vidare gott.
I den här boken om kål får du både inspiration och fakta om kålväxter i olika former.
Den första delen tar upp kålen i huskurer, olika sorters kål som de vanliga grön-, röd- och vitkål och de mindre vanliga svart- och spetskål, koktider, vinval och andra tips.
Den andra delen består av tjugofem recept under rubrikerna smått och gott samt varmrätter.