På legimus.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer om kakor
Jag Accepterar
  1. Använda Legimus
  2. Appen Legimus
  3. Läsa
  4. Våra medier
  5. Vanliga frågor
  6. Lästips
    1. Demokratin 100 år
    2. Garanterat bra böcker
    3. Nya böcker
    4. Böcker från olika decennier
    5. Blandade tipslistor
    6. Bokklubbar
    7. Böcker med betyg
    8. Inlästa boktips
    9. Nya böcker på olika språk
    10. Biografier
    11. Norska långserier
    12. Deckare
    13. Faktaböcker
    14. Klassiker
    15. Leva med läsnedsättning
    16. Noveller
    17. Poesi
    18. Romaner
    19. SF och Fantasy
    20. Skräck
    21. Unga vuxna
  7. För bibliotek
  8. Student
  9. Barn och unga
  10. Lättläst
  11. Andra språk
  12. Om webbplatsen
  13. Mina sidor
Sökfilter
Start för innehåll

Mat, myter och maskiner

Omslagsbild för Mat, myter & maskiner
Talbok med text
Titel: Mat, myter & maskiner
Av: Håkansson, Andreas
Klicka för att sätta betyg på Mat, myter & maskiner.
Målgrupp: Vuxna
Tipsat av: Hillevi Andreasson

En underhållande och lärorik exposé genom industrimatens ärorika och mytomspunna historia.

Mat behöver vi alla och mycket av våra liv har genom historien kretsat kring att skaffa mat och få den att räcka hela året. I grunden handlar det om att överleva men när det väl är avklarat fyller maten många fler funktioner för vårt välmående. Mat fungerar som samlingspunkt och klassmarkör. Den har startat revolutioner, krig och uppror men också sammanslutningar och förbrödring. Den står för något av det mest personliga i hemmet och är samtidigt grunden för några av våra första och största industrier och företag.


Andreas Håkansson är docent i livsmedelsteknik. I den här boken utgår han från några av våra vanligaste matvaror; ketchup, öl, ärtor, glass, ost, strösocker och bröd, och följer tekniken kring vår livsmedelshållning många 1000 år tillbaka i tiden. Genom berättelser och anekdoter om envisa människor, livsöden och vetenskapliga genombrott får vi se exempel på hur maten och tekniken kring den har förändrat och präglat samhället och människors förutsättningar, men också ändrats av samhället.

Nyckelord: Historia, Teknik

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Besökarnas kommentarer

Inga kommentarer lämnade

Telefontider idag

Svarstjänsten

08:30-12:00Tel 040-653 27 10E-post: info@mtm.se

Punktskrifts- och prenumerationsservice

09:00-12:00040-653 27 20E-post: punktskrift@mtm.se
Senast ändrad: 2020-01-23 | Legimus