Gå till huvudinnehåll

Om Legimus

Legimus är ett digitalt bibliotek med talböcker, punktskriftsböcker och e-textböcker. För att få ett Legimuskonto vänder du dig till ditt bibliotek.

För att läsa böckerna i Legimus måste du följa de här reglerna:

• Böckerna får bara användas av dig som har en funktionsnedsättning som gör att du har svårt att läsa tryckt text.
  • En nedladdad bok är ett lån. Efter 6 månader måste du själv radera filerna.
  • Boken är bara för privat bruk och får inte lämnas till andra.
  • Andra personer får inte använda dina inloggningsuppgifter för att läsa böcker i Legimus.

Läs mer om vilka lagar och regler som gäller i användaravtalet.

Det är Myndigheten för tillgängliga medier (MTM) som står bakom Legimus.

Här kan du kontakta MTM

Legimus-appen

Det finns också en app som heter Legimus för iOS och Android. I den kan du söka efter och läsa talböcker. Mer information om hur du använder Legimus-appen hittar du här.

Kontaktar servern... Ladda om sidan