I Legimus finns kurslitteraturen - som talböcker, punktskriftsböcker och e-textböcker.
På högskolan finns mycket stöd för dig som har en läsnedsättning. Talböcker är ett exempel. Att komma igång med talböcker är enkelt. Här berättar vi hur du gör.
Du kan läsa dina lånade talböcker genom ett antal olika läsare. MTM erbjuder en app för Android och IOS-enheter, en webbspelare samt en spelare för PC och Mac-datorer, kallad EasyReader. Vi rekommenderar generellt att man använder spelaren för PC och Mac, då endast den har funktionalitet för att till exempel välja hur fotnoter skall läsas med mera. Det finns mer information under Läsa i huvudmenyn.
Stödet till studenter med läsnedsättning ser olika ut på beroende på var du studerar. På biblioteket får du veta vilket stöd som finns på din högskola. En annan viktig kontakt är samordnaren av pedagogiskt stöd på högskolan. På din högskolas webbplats hittar du information om det pedagogiska stödet och kontaktuppgifter till samordnaren.
Ferda är 26 år och har dyslexi. Han fixar studierna med talböcker:
”Jag har dyslexi. Med kurslitteraturen som talböcker lär jag mig mycket snabbare och får tid över till träning och vänner. Utan talböcker skulle jag inte klara den här utbildningen.”